Неизвестни палят гуми и бклуци и обгазяват квартал „Генерал Николаево”

...
Неизвестни палят гуми и бклуци и обгазяват квартал „Генерал Николаево”
Коментари Харесай

Какво се случва в Раковски, местните пропищяха СНИМКА

Неизвестни палят гуми и бклуци и обгазяват квартал „ Генерал Николаево” в Раковски, сигнализираха локалните, представени от "Марица ". Мястото е известно като така наречен „ Летище”.

"Явно строгите наказания и високи санкции не стряскат някои”, разясниха хора от квартала. Те позволяват, че палежите са дело на бездомници или роми, които вадят тел за вторични първични материали. Това се случвало най-вече вечер късно и по празници, когато работното време на контролните органи е завършило.

Горенето на боклуци е една от аргументите за замърсяването на въздуха. Страната ни се подрежда в челните места по замърсен въздух. Завишено наличие на фини прахови частици в атмосферата е към този момент проблем освен в огромните градове, само че и в по-малките. Трафикът, печките на твърдо гориво, индустрията и горенето на боклуци, са факторите, които оказват неподходящо въздействие върху качеството на въздуха.

Между 1,5 и 2 два пъти над нормата бе наличието на фини прахови частици във въздуха над Пловдив тази заран. Това отчитаха данните от автоматизираните измервателни станции в града към 8 часа.

В „ Тракия” замърсяването бе 95 мкг/ м3 при норма от 50 мкг/м3. Към 7 часа в региона на „ Каменица” измерения прахуляк в атмосферата бе 82 мкг/м3.

Частните станции на AirBG обаче засякоха от два до пет пъти над нормата в разнообразни квартали на града. Най-високо бе наличието на фини прахови частици в кварталите „ Остромила”, „ Шекер махала” и в някои крайни елементи на ЖР „ Тракия”. В „ Остромила” бяха измерени 242 мкг/ м3, „ Шекер махала” 399 мкг/м3, което е близо от два до 8 пъти над нормата.

В събота градът се разсъни захлупен от гъста мъгла и високи стойности на фини прахови частици. Данните на общината сочеха неприятно положение на въздуха, а тези на частната система от два до 10 пъти над нормата в другите квартали на града към 9 часа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР