Неизвестни откраднаха кутия с дарения за лечението на 19-годишно момиче

...
Неизвестни откраднаха кутия с дарения за лечението на 19-годишно момиче
Коментари Харесай

Откраднаха кутия с дарения за болно момиче

Неизвестни откраднаха кутия с дарения за лекуването на 19-годишно момиче от Ямбол. Наглото посягане е станало в болничното заведение в града . За Роберта Христова, която се бори с левкемия, описаха в. Нейната история провокира вълна от съпричастност, само че уви за следващ път се случва средства за лекуване да бъдат откраднати .

Приятелката на Робера – Магдалена Стоянова провежда благотворителна акция. „ Кутии има в над 10 града в България и в по-голяма част от Ямболска област ” , описа тя.

Една от дарителските кутии обаче изчезва преди дни . Открадната е от приемното на Спешното поделение в ямболската болница „ Св. Пантелеймон “.

„ Първо, съгласно мен е неприемливо поради самото място, на което е осъществена кражбата. По никакъв метод да не се забележи неналичието на тази кутия. Второ, не е човешка тази постъпка. Някой да открадне от болен човек, за който всяка стотинка е значима ” , сподели Магдалена.

Роберта е трябвало да замине за лекуване от Германия в Израел. Специализираната пробна терапия се прави единствено там, в Съединени американски щати и Китай. За да замине, й трябват 80 хиляди $.

„ След като докторите в Германия споделиха, че няма да създадат повече нищо, а единствено ще облекчават болките й медикаменти. Не можаха да се съберат парите и извикахме кола за спешна помощ , с която Роберта беше превозена от Германия до България ”, описа сестрата на Роберта - Никол Христова.

Близки и другари на момичето насочиха даже обръщение към крадеца.

„ Ако инцидентно ни гледа, просто да разбере, че нашето момиче има потребност от тези пари. Те са животоспасяващи за Роберта сега, защото всеки лев ни е необходим ” , описа непосредствен на болната.

От болница „ Св. Пантелеймон “ са им дали записи от охранителните камери . От тях излиза наяве единствено че кутията с дарения е изчезнала в тъмните часове , не и кой е крадецът. Полицията също го търси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР