Неизвестни лица в Полша изсипаха 160 тона украинско зърно от

...
Неизвестни лица в Полша изсипаха 160 тона украинско зърно от
Коментари Харесай

В Полша неизвестни изсипаха 160 тона украинско зърно на жп гара

Неизвестни лица в Полша изсипаха 160 тона украинско зърно от вагоните на трен, пътуващ към пристанището на Гданск. Това заяви министърът на развиването на общностите, териториите и инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков.

Украинският дипломат в Полша изиска да се потърси отговорност за разсипалите зърно от влака
В X (бивш Twitter) министърът разгласява няколко фотоси, на които се вижда трен, от който се изсипва зърно, като към тях прикачи и собствен коментар.

„ Тези фотоси демонстрират 160 тона унищожено украинско зърно. Влакът е бил пренос до пристанището на Гданск, а по-късно към други страни “, написа Кубраков.

Министърът също се чуди докога полското управление и полиция ще „ разрешават този вандализъм “. Продължавайки коментара си, той акцентира, че украинските селскостопански артикули минават директно през Полша в пломбирани вагони, тъй че Украйна съблюдава закона, за разлика от полската страна.
Инцидентът към този момент е коментиран от компанията „ Укржелдорога “ в канала си в Telegram.

Според нея случаят е станал в нощта на 24 против 25 февруари на 150 км от пристанището на Гданск. Според Ukrzheldoroga незнайни лица са изсипали към 180 тона царевица от влака. Компанията акцентира, че „ всеки ден записват систематични вреди на украински товари в Полша “. „ Укржелдорога “ също ще подаде надлежно изказване до полските правоохранителни органи.

Това не е първият случай с украински аграрни артикули в Полша.

През февруари на жп гара Дорохуск незнайни лица на два пъти изхвърлиха украинска селскостопанска продукция, а точно фасул и рапица. Близо до Граничен контролно-пропусквателен пункт Медика на границата с Украйна полски фермери, спирайки придвижването на украински трен, изсипаха царевично зърно от него.

На 9 февруари полските фермери започнаха огромни митинги и обсада на Граничен контролно-пропусквателен пункт по границата с Украйна.

Фермерите упорстват за ограничение или цялостна възбрана на вноса на евтини селскостопански артикули от Украйна, усилване на поддръжката за националното отглеждане на животни и също по този начин показват противоречие със тактиката на Европейския съюз за Зелената договорка, която планува реализиране на нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година

Протестът беше подсилен от управлението на полското министерство на земеделието. На 20 февруари полските фермери стачкуваха на 180 места в цяла Полша. Фермери изкараха селскостопанска техника по пътищата, както и по улиците на някои огромни градове в страната. На 27 февруари полските фермери ще провеждат „ Поход до Варшава “, към който ще се причислят техни сътрудници от други страни от Европейски Съюз

Източник: Telegram/Превод: SafeNews
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР