Неизвестни хакери са успели да копират и разпространят в сайт

...
Неизвестни хакери са успели да копират и разпространят в сайт
Коментари Харесай

Нагла кражба на българско кино! Хакери качиха хитовата лента "Посоки" в сайт за торенти

Неизвестни хакери са съумели да копират и разпространят в уебсайт за шерване на торенти една от най-новите български ленти - филмът "Посоки " на режисьора Стефан Командарев. Читател на Novini.bg сигнализира за наглата кражба.

Справка в уеб страницата демонстрира, че торента с откраднатия български филм е качен в 3.51 ч тази заран. Филмът излезе на 24.01. по кината и счупи бокс-офиса още в първия уикенд, в който се завъртя. Той е една от поредицата сполучливи български ленти, началото на която сложиха "Възвишение " и "Дъвка за балончета ", които излязоха през 2017 година.

Под линка с торента към откраднатия филм се виждат мнения на гневни консуматори, които приканват анонимните пирати да го смъкват от уеб страницата, защото към момента е по кината.

Припомняме, че преди години, българските управляващи се пробваха да прокарат закон, който да забрани торент-тракерите като главен източник на пиратско наличие, само че това по този начин и не се случи. В страни като Австрия и Полша, сходни уеб сайтове се блокират от службите и достъпът до тях е неосъществим, даже и посредством прокси сървъри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР