Неизвестната – удавената жена в Сена и нейното лице, което

...
Неизвестната – удавената жена в Сена и нейното лице, което
Коментари Харесай

Удавената жена в Сена и нейното лице, което повлия на историята

Неизвестната – удавената жена в Сена и нейното лице, което повлия на историята …През 19 век, във Франция, мъртво тяло на жена изплува на повърхността на река Сена (Seine)и остава мистерия (HiddenTruth.site). Но, заради необикновеното си „ ангелско “ лице, тя имала голямо въздействие върху изкуството и литературата през идващите години и даже в наше време.В края на 19 век, река Сена в Париж, е доста известна измежду убийците, като метод да се отърват от телата, и измежду самоубийците също. Не минавало седмица, без мъртвец или елементи от подобен, да не бъдат извадени от калните й води.И някъде през 1880 година, когато тяло било извадено от Сена, това било всекидневен случай, за който даже не е маркирана точната дата. Това тяло обаче, незабавно станало извънредно забавно за обществото.

 Смъртна маска на непознатата от Сена
Смъртна маска на непознатата от Сена То принадлежало на доста младо момиче, което изглеждало малко над 16-17 години. Всички, които видели лицето й, били изумени от неговия неясен и неосезаем външен тип. Момичето изглеждало по този начин, като че ли е легнало да спи и след гибелта й, кротката полуусмивка вечно замръзнала на лицето й. Впоследствие, е съпоставена с известната усмивка на Мона Лиза.
По лицето й нямало никакви признаци на болежка. Сякаш в действителност била умряла насън и не е схванала, че умира. По нея нямало признаци на принуждение, което довело до версията, че е самоубийство. Това обаче било единственото, което научили за момичето. Нейната идентичност в никакъв случай не била открита и никой не я е потърсил.Когато тялото на момичето било положено в градската морга, един от служащите в моргата бил изумен от хубостта на лицето й и го сравнил с лицето на ангел. Както по-късно признал, с цел да резервира това лице, той направил посмъртна маска по него, тъй че потомците да се възхищават на нейната хубост.

 Скулптури, изваяни от облика на Непознатата от Сена
Скулптури, изваяни от облика на Непознатата от Сена По-късно, момичето било наречено Непознатата от Сена, Удавената Джоконда и Неизвестната.Скоро, други служащи в моргата създали копия на нейната посмъртна маска. В тези години, правене на гипсови посмъртни маски на умряли хора, като произведение на изкуството, била честа активност.Скоро, парижките художници и писатели обърнали внимание на маските с лицето на Неизвестната. Те почнали да извайват статуи от нея, да рисуват портрети, да пишат стихове, отдадени на нея и даже съставяли пиеси. Албер Камю бил първият, който сравнил усмивката й с усмивката на Мона Лиза, а Владимир Набоков посветил на Неизвестната стихотворението „ L’Inconnue de la Seine “.

 u3 - Удавената жена в Сена и нейното лице, което повлия на историята
През тези години, “смъртта във водата ” била доста сантиментална идея, която допълвала необичайния външен тип на Неизвестната и придавала на цялата й история омагьосваща прелест.Четете още: Томас Мерилин – ловецът на странни същества и паранормални феномениПрез 2015 година, писателката Ан-Гаел Салион издава книга отдадена на Неизвестната, озаглавена „ The Drowned Muse: Casting the Unknown Woman of the Seine Across the Tides of Modernity “. Салион написа: “Неизвестната е един от тези облици, които не могат да бъдат интерпретирани. Той незабавно ви става прочут и не остарява. Напомня за нещо и остава в това време мистериозен. Характеризира се с образна активност, до момента в който излъчва и скрива нещо в себе си. “

 u4 - Удавената жена в Сена и нейното лице, което повлия на историята
За доста млади девойки, лицето на Неизвестната се трансформира в пример на момичешката и женската хубост. Те се опитвали да копират усмивката й, прическата й или да наподобяват на нея по някакъв различен метод.В годините сред Първата и Втората международна война, имало пик на модата за Неизвестната. Дори актрисата Грета Гарбо се оплакала един път, че Неизвестната узурпира трона й, като пример на хубост.След Втората международна война, лицето на Неизвестната продължава да превзема света в нови облици. Този път, като лице за пластмасови кукли, на норвежкия производител на играчки Асмунд Лордел. Той основава кукла на име Ан, за която употребява лицето на Неизвестната.Куклата незабавно става доста известна. Привлича вниманието на медицинските експерти. Те решили да основат върху нейна основа специфичен симулатор-манекен за създаване на техниката за реанимация.През 1958 година, този манекен с името “Rescue Anne ” е пуснат в Съединени американски щати и бързо се трансформира в главен образователен материал за реанимация измежду студенти и лекари. Тогава някой даже се пошегувал, че устните на Ан са “най-целуваните в света “.

 u5 - Удавената жена в Сена и нейното лице, което повлия на историята
В наши дни, обликът на Неизвестната продължава да се появява. Например, точно от него, съгласно някои хора, обликът на Амели е основан в едноименния филм.

 Кадър от кино лентата “Невероятната орис на Амели Пулен ”
Кадър от кино лентата “Невероятната орис на Амели Пулен ” Неизвестната хубавица, неназованата удавена жена от Сена, продължава да живее в историята, без никой да е знае коя в действителност е тя …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР