Неизвестен взе заложници в сградата на пощата на улица "Шевченко"

...
Неизвестен взе заложници в сградата на пощата на улица "Шевченко"
Коментари Харесай

Неизвестен взе 11 заложници в Харков

Неизвестен взе заложници в постройката на пощата на улица "Шевченко " в източноукраинския град Харков, заяви представителят на украинската национална полиция Ярослав Тракало, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

"По предварителна информация, мъжът в пощенската зала твърди, че към тялото му е прикрепено взривно устройство, което той бил подготвен да го детонира, в случай че изискванията му не бъдат изпълнени ", сподели той, представен от уеб страницата на вестник "Украинска истина ".

Неизвестно е и дали похитителят е въоръжен. Засега обаче не е известно нищо за неговите претенции, сподели представителят. Това удостовери и регионалният полицейски шеф на Харков Олег Бех, представен от Интерфакс и Ройтерс.

Според него заложниците в постройката са 11 - девет възрастни и две деца. Полицията контактува с похитителя по телефоните на заложниците. Засега "той се държи много умерено ", добави Бех.

Похитителят взел заложниците към 14:30 ч локално време, само че първите известия за това се появили чак след час.

Някои локални електронни медии настояват, че нападателят нахлул в пощенския клон с желание да го ограби, а след това взел заложниците, като споделил, че има у себе си взривно устройство.

На въпрос дали може да става дума за опит за обир, от полицейското ръководство споделиха, че това "не е изключено ".

Според кореспондент на вестника регионът към мястото на случая е отцепен и там се намират към 20 полицейски автопатрула, пожарни коли и спешна помощ.

На място работят също и специалисти по неутрализиране на взривни материали. Според локален полицейски източник, представен от ТАСС, там е и цялото управление на локалната полиция, само че от ръководството отхвърлят коментар.

Беше обявено само, че похитителят е освободил петима от 11-те заложници –три дами и две деца.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР