Неизвестен автор придаде нов имидж на паметника на работника в

...
Неизвестен автор придаде нов имидж на паметника на работника в
Коментари Харесай

Вандали отново боядисаха соц паметника на работник в Монтана

Неизвестен създател придаде нов имидж на паметника на служащия в парк „ Монтанензиум “ в Монтана. Авангардната му визия е в сребристо и му придава по-скоро извънземен галактически тип като заменя алената ватенка и тъмносиния работен панталон.
Посетителите на парка, пристигнали за отдих и спорт, се снимаха на воля с новия пъстър облик на служащия, очевидно удовлетворени. Някои жители, пообиколили света и възхитени от разнообразни мостри и шедьоври, смятат, че другояче на паметника не му е тук мястото, само че децата си играят към него.
Крачещият служащ е подложен в „ Монтето “ през 1973 година. Той е дело на родения в Монтана ваятел Георги Апостолов. Фигурата е била показана на първо време на художествена галерия в града, откъдето е изплатена от общината.
През 2013 година служащият бе пребоядисан. Полицията тогава образува дело за безчинство против незнаен причинител. Георги Апостолов е роден на 29 март 1923 година в Монтана. През 1951 година приключва Художествена академия в София в класа по статуя на Иван Фунев.
В множеството си произведения изобразява облици и тематики от революционните битки на българите. Известен е със статуи на свещеника- бунтовник „ Поп Андрей”, “Боримечката” и „ Септемврийци “. През 1963 година е почетен с медал „ Кирил и Методий “ - II степен, а през 1969 година получава известната по това време Димитровска премия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР