Неизпълнение на условията за влизане в страната - с този

...
Неизпълнение на условията за влизане в страната - с този
Коментари Харесай

Северна Македония видяла заплаха за обществения ред в лицето на Милен Врабевски и Андрей Ковачев

Неизпълнение на изискванията за влизане в страната - с този претекст Северна Македония не е позволила във вчерашния ден евродепутатът Андрей Ковачев и ръководителя на фондация „ Българска памет “ Милен Врабевски. Това стана ясно от публична позиция на вътрешното министерство в югозападната ни съседка.
Това което желая да изясня е, че македонската полиция нито в този момент, нито в бъдеще няма да разреши влизането на хора, които са евентуални извършители на реда и мира. Хора, които омаловажават и вредят и на страната и на жителите на Република Северна Македония.
Тони Ангеловски, представител на Министерство на вътрешните работи Северна Македония

Във вчерашния ден никой не е обяснил на двамата българи за какво не могат да влязат в страната. Получили единствено лист хартия, на който пишело че им е неразрешено да влязат.

 
Конкретно пояснение няма. Има едно общо пояснение, че конкуренцията сред ръководещите и опозиционната партия, която желае да завоюва идващите избори, се води и на полето на тази антибългарска реторика.
Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП

Ковачев приканва министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски и вътрешния министър Оливер Спасовски да посочат съответно с какви свои дейности двамата българи са сложени в листата на хората, които да не бъдат позволени в страната.
Аз съм в действителност изумен от тази реакция. Според мен те направиха една невиждана неточност. За първи път член на европейския парламент не се позволява в страна-кандидат за Европейски Съюз.
Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП

Ковачев към този момент е сезирал комисарят по разширението, ръководителят на Екологичен потенциал и ръководителите на политическите групи, а още във вторник се чакат и дейности.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР