Неизлечимо болното британско момченце Алфи Еванс получи италианско гражданство с

...
Неизлечимо болното британско момченце Алфи Еванс получи италианско гражданство с
Коментари Харесай

Италия даде гражданство на неизлечимо болното британче Алфи Еванс

Неизлечимо болното английско момченце Алфи Еванс получи италианско поданство с вяра това да помогне то да бъде трансферирано в болница в Италия, заяви италианското външно министерство, представено от ДПА.

"Италианското държавно управление се надява, че като италиански жител, момченцето ще може да бъде трансферирано неотложно в Италия ", уточни в изказване министерството.

Алфи Еванс, който на 9 май ще навърши две години, страда от недиагностицирано дегенеративно заболяване на мозъка, считано за нелечимо. Родителите му обаче водят борба против рекомендацията на лекарите системите, които го поддържат жив, да бъдат изключени.
Администрираната от Ватикана болница "Бамбино Джезу " в Рим предложи да одобри детето, а папа Франциск предложи поддръжката си на родителите му.

По-рано през днешния ден Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбгург отхвърли да се намеси по случая. Съдът сподели, че обжалването, импортирано от родителите на Алфи, не може да бъде признато, само че не уточни на какви учредения, отбелязва Асошиейтед прес.

Над 170 000 души подписаха петиция в интернет, призоваваща лекарите да разрешат Алфи да бъде трансфериран от Детската болница "Олдър Хей " в Ливърпул в друга болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР