Неистинският документ бил за шофьорска книжка.47-годишна жена се призна за

...
Неистинският документ бил за шофьорска книжка.47-годишна жена се призна за
Коментари Харесай

Пробация за варненка, представила фалшива диплома за дизайнер

Неистинският документ бил за шофьорска брошура.

47-годишна жена се призна за отговорна по повдигнатото й обвиняване в документно закононарушение по член 316 от Наказателен кодекс. На 18 юли предходната година пред чиновник на бранш „ Пътна полиция “ при Министерство на вътрешните работи – Варна, при подаване на комплект документи за издаване с бърза услуга на шофьорска брошура, тя умишлено се употребила от неистинен формален документ за приключено приблизително обучение.

Към заявката подсъдимата показала оригинал и копие от удостоверение за приключено приблизително обучение, собственоръчно заверено за честност от нея с автограф.

Дипломата била с посочен издател – СПТУ по облекло – Варна. При последвалата регулярна инспекция се открива, че няма записана издавана тапия от това образователно заведение под посочения в документа сериен номер и интервал.

47-годишната жена е неосъждана. От нея за самото сформиране на неистинския документ не може да бъде търсена наказателна отговорност.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение тя следва в продължение на 6 месеца да извършва наложителни пробационни ограничения – регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично и срещи с пробационни чиновници.

В нейна тежест са разноските по делото.

Съдебният акт е финален.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР