Негово превъзходителство г-н Алехандро Поланко, извънреден и пълномощен посланик на

...
Негово превъзходителство г-н Алехандро Поланко, извънреден и пълномощен посланик на
Коментари Харесай

Испанският посланик открива изложба в Пловдив

Негово превъзходителство господин Алехандро Поланко, ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Испания в България, ще открие на следващия ден (9 февруари 2024г), в 11.00 часа, в Дома на културата „ Борис Христов “, ет.2, фотографска галерия „ Испания и България. Заедно в Европейския Съюз “.

Експозицията показва моменти от общия път, извървян от двете страни в границите на Европейския съюз и включва над 60 фотоси, запечатали събития от двустранните връзки и културния продан от 1989 до 2023 година

Сред фотосите могат да бъдат видени архивни фрагменти от срещи на върха, публични визити, значими моменти от предприсъединителния развой на България към Европейски Съюз, моменти на тъга и наслада за двете страни, спортни триумфи и културни оценки, любопитни моменти от живота на българските и испанските учени, съседи на Антарктида. Експозицията цитира в десетина панà мисли на 32-ма представители на културния, научния, публичния и политическия живот в България, свързани професионално и прочувствено с Испания.  В тях те споделят за какво обичат страната, нейния език и просвета.

Организатор на събитието е Посолството на Кралство Испания в България.  Домакин и съорганизатор в град Пловдив е отдел „ Култура и културно завещание “ на община Пловдив, Дом на културата „ Борис Христов “.

Изложбата „ Испания и България. Заедно в Европейския Съюз “ е готова в границите на испанското председателството на Съвета на Европейския съюз и с нея Испанското посолство закри културната си стратегия за председателството. Експозицията се реализира в съдействие с Държавната организация „ Архиви “, Българската телеграфна организация (БTA), предоставила по-голямата част от архивните фрагменти. Фотографии са обезпечени също и от Народното събрание, Президентството, Министерския съвет и Министерството на защитата на Република България.

Входът е свободен!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР