Негови приятели го почетоха като оставиха цветя на т.нар. грамада10

...
Негови приятели го почетоха като оставиха цветя на т.нар. грамада10
Коментари Харесай

10 години от самозапалването на Пламен Горанов пред Община Варна

Негови другари го уважиха като оставиха цветя на така наречен камара

10 години се навършват през днешния ден от митинга на Пламен Горанов на стълбите пред постройката на ОбщинаВарна.

Датата е 20 февруари 2013 година, 7:24 часа сутринта. Пред постройката на Общината, дни наред има митинги, младият мъж застава с държи афиш с надпис: " Оставка на Киро и целия общински съвет до 17:00 часа на 20.2.2013 година ". Демонстрацията му приключва злополучно с възпламеняването на огъня. Последсвията за Пламен Горанов са тежки и дни по-късно той умира в болничното заведение, където е откаран.

Днес негови другари го уважиха като оставиха цветя на така наречен камара, построена скоро след случая от жители от камъни, счупени плочки и павета. Грамадата стана знак на гражданските митинги през зимата на 2013 година, а Пламен Горанов - едно от лицата на митингите във Варна.



Румен Сарандев / БНР

Ще има ли плоча с лика на Пламен Горанов, напомняща за фверуарзките събития във Варна през 2013 година? Инициаторите не престават да чакат отговор от администрацията на ОбщинаВарна, само че през днешния ден неговите другари споделиха, че не са се отказали, а Милена Пехливанова показа, че се надяват, в случай че не сегашната, съставът на идната общинска власт да одобри и реализира концепцията.

Приятели на Пламен засадиха дърво в негова памет, осведоми.



Румен Сарандев / БНР

„ Аз персонално виждам в неговия протестен акт едно доста надълбоко осъзнаване, че човек не може просто единствено да се храни и пие, а да се стреми и към нещо по-високо. В тази връзка, ще споделя, че приятелите му го почетохме след тези 10 година с една изцяло партизанска акция (смее се), като посадихме едно дърво, красиво средиземноморско дърво в центъра на Варна на място, което към момента няма да дам гласност. Това е алегоричен акт. Времето минава, пада прахуляк и пепел върху събитията и доста неща се не помнят, само че нашият блян и предпочитание са това дърво също да пусне дълбоки корени и високи клони. Това, което Пламен искаше да ни каже от ден на ден и повече хора да го схващат. И неговото деяние да докара най-накрая до своя плод! ”
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР