Негативно отношение от определени хора се насажда в обществото у

...
Негативно отношение от определени хора се насажда в обществото у
Коментари Харесай

Илия Кузманов, синдикалист от МВР: Нужно е по-добро обучение на полицаите, за да няма насилие

Негативно отношение от избрани хора се насажда в обществото у нас против полицията, съобщи пред БНР зам.-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.

Според него е належащо и по-добро образование на самите служители на реда, с цел да реагират по-добре в спешни и напрегнати обстановка без да се стига до прегаряне и превишаване на правата.

Кузманов разяснява дейностите на полицията в Стара Загора при задържането на Пламен Пенев, който умря.
Без да се навлиза в областта на спекулациите и разяснявайки единствено върху известните обстоятелства при тази обстановка, действително е имало сигнал за опасност с оръжие, хладно, по отношение на малолетни лица, неподчинения и опит за газене на полицейски чиновник.

" Категоричен съм, че има съображение за реакцията на сътрудниците, в случай че има превишаване на правата – полицейско принуждение, би трябвало да се потвърди ", разяснява Кузманов.
За превишаване на права и полицейско принуждение се разяснява още от есента на 2023 след конфликтите сред футболни почитатели и полиция пред Спортната палата в София. Тогава ентусиастите излязоха на митинг с искане за оставката на Борислав Михайлов от БФС.

Кузманов дефинира дейностите на някои от сътрудниците си в Стара Загора като прегаряне. Той е безапелационен, че не всички служители на реда са на високо професионално равнище.

" Част от нещата са истина и потвърдени във времето. Във всички евространи и Съединени американски щати е обикновено да има % на неточност, проценти на тежки неточности, довели до тежки следствие, това е реалност и би било безумно да се отхвърля ", сподели той и призна, че има пропуски и в професионалната подготовка, само че сега имало “нихилистично отношение към полицията ” от жителите.
Той е уверен, че това отношение към органите на реда в България е недопустимо.

" В последните години има 1537 чиновници на Министерство на вътрешните работи, потърпевши от жители, 1016 са с лека телесна щета, 503 със междинна, а са 3 с тежка и има 10 случая на гибел. Мислите ли, че това е задоволително? ", попита Кузманов.
Той сервира съболезнования към околните на починалия мъж за тежката им загуба.
" Но каква беше потребността да прави непокорство, да се пробва да избяга от патрулите. Това не е държание на човек, който не е отговорен? ", попита служителят на Министерство на вътрешните работи.
И добави, че при такива случаи настава разделяне в обществото. В случая има единствено една позиция и тя е на страната на правото. Там където не са спазени нормите би трябвало да се носи отговорност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР