Нефтогазовият концерн Shell се отказва от проекта Северен поток-2, съобщи

...
Нефтогазовият концерн Shell се отказва от проекта Северен поток-2, съобщи
Коментари Харесай

Shell се отказва от Северен поток-2 и прекратява всичките си проекти в Русия

Нефтогазовият тръст " Shell " се отхвърля от плана " Северен поток-2 ", заяви Агенция Франс Прес.

" Англо-холандският тръст Royal Dutch Shell се отдръпва от всички взаимни планове с Русия поради войната в Украйна ". Това се показва в прессъобщение, оповестено от компанията през днешния ден, представено от Dutch Broadcasting Corporation.

" Решението ни да се оттеглим е взето с увереност. Не можем и няма да стоим безучастни ", сподели основния изпълнителен шеф Бен ван Бьорден. " Шокирани сме от загубата на човешки животи в Украйна поради неправилен акт на военна експанзия, който заплашва сигурността на цяла Европа ", добави той.

Нидерландската държавна телевизия заяви, че Royal Dutch Shell ще се отдръпна от плана за полутечен природен газ (LNG) " Сахалин-2 ", в който компанията има 27,5% дял, и от плана " Северен поток-2 " (10% дял).

Петролният колос разгласи в изказване за Лондонската фондова борса, че възнамерява да продаде каузи си във всички взаимни предприятия с " Газпром " след нахлуването на Русия в Украйна. Компанията съобщи, че ще продаде 27,5-процентния си дял в нефтогазовия план " Сахалин-2 ", 50-процентния си дял в два плана за сибирски нефтени залежи и ще приключи присъединяване си в газопровода " Северен поток-2 " сред Русия и Германия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР