Неформални преговори между представител на Република Корея, КНДР и САЩ

...
Неформални преговори между представител на Република Корея, КНДР и САЩ
Коментари Харесай

В Хелзинки завършиха неофициални преговори между КНДР, Република Корея и САЩ

Неформални договаряния сред представител на Република Корея, КНДР и Съединени американски щати приключиха в сряда във финландската столица, като страните са имали градивен продан на отзиви, заяви външното министерство на Финландия. По данни на външнополитическото ведомство, полемиките са засегнали проблеми в Североизточна Азия.

 © Българска телеграфна агенция
„ Участниците са имали градивен продан на отзиви в положителна конюнктура ”, показват от Министерство на външните работи в Хелзинки. Срещата е била на 20 и 21 март и на нея е имало също наблюдаващи от Организация на обединените нации и Европа.

„ Тази среща е една от поредност университетски сесии, на които са обсъждани подходи към създаване на доверие и понижаване на напрежението на Корейския полуостров ”.

В договарянията са взели участие по шестима участници от всяка страна. Целта им е била подготовката на среща на високо ниво сред двете корейски страни и разискване на среща на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен Ун.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР