Недвижимият имот във Франция на Васил Божков, запориран от КПКОНПИ,

...
Недвижимият имот във Франция на Васил Божков, запориран от КПКОНПИ,
Коментари Харесай

Запорираният имот на Божков - собственост на негово дружество в Париж

Недвижимият парцел във Франция на Васил Божков, запориран от КПКОНПИ, е благосъстоятелност на следено от него задгранично сдружение със седалище в Париж. Това стана ясно от спомагателна информация по случая от Антикорупционната комисия.

Запорът е бил вписан още през август предходната година и дефинитивно доказан от правосъдните управляващи във Франция доскоро повече от месец.

По искова молба на КПКОНПИ, Софийски градски съд е образувал гражданско дело и на 29 септември 2020 година е позволил обезпечението в целокупност. След сполучливо извършена процедура по осъществяване на Регламент на Европейския съюз, на 11.08.2021 година посредством регистриране в Парижката работа по регистрация, възбраната е наложена и в Република Франция.

В КПКОНПИ е постъпило съобщение от 29.01.2020 година от Специализирана прокуратура за привличането на Васил Божков като обвинен. С Решение на Комисията е формирано и произвеждане за определяне на противоречие в имуществото на лицето. Внесена е искова молба в Софийски градски съд с цена на желае в размер на 278 299 803,33 лева С определение на съда от 26.04.2021 година делото е спряно до постановяване на решение по преюдициалното питане по дело С-319/19 на Съда на Европейския съюз (СЕС). След Решението на Съд на Европейския съюз от 28.10.2021 година делото е обновено и все още се правят дейности по замяна на бумаги сред страните.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР