Недвижимите имоти винаги са били отрасъл, зависим от технологичните разработки.

...
Недвижимите имоти винаги са били отрасъл, зависим от технологичните разработки.
Коментари Харесай

5. най-важни технологии при недвижимите имоти

Недвижимите парцели постоянно са били бранш, подвластен от софтуерните разработки. Независимо от мястото Ви на този пазар - вложител, медиатор, хазяин, наемател или предстоящ притежател на жилище, който търси първата си същинска къща, новата технология, която оформя промишлеността за недвижими парцели, евентуално ще се отрази доста на живота Ви през 2019 година и по-късно. Blockchain, огромните бази данни и изкуственият разсъдък имат забележителен капацитет за преобладаващи пазари на недвижими парцели.

По-скептично настроените означават, че ще минат години, до момента в който тези технологии да отговорят на въпроса за доверието, централен за всеки бизнес. Същите скептици означават, че любовта към модерното, поради самото съвременно стои зад част от нововъведенията, а не същинската изгода от тях. Насим Талеб по този мотив отбелязва: „ Една остаряла технология има повече от 99 % късмет да остане, а една нова технология има късмет едно на 10 000 да оцелее. Все още използваме вилицата и колелото, само че не се знае дали ще използваме смарт телефоните след 10 години. Единствените технологии, които остават, са човешките и невидимите технологии. Големите прозорци на село или дискретните обувки. Но, прекомерно изкуствените технологии имат наклонността да изчезват. Например, не е доста естествено да приказваш по телефона. Не е доста естествено да четеш вести, без ти самият да станеш медиатор и пропагандатор на вести: Facebook и Туитър са модерното завръщане на тези разпространители, спрямо пасивното приемане, каквото бяха вестниците и малкия екран “ Талеб не подминава и изкуствения разсъдък: “ Методите на изкуствения разсъдък разрешават да се плануват някои неща, само че са неизползваеми при рисковете. Изкуственият разсъдък може да планува идната ви покупка в “Амазон ”, само че е некадърен да предскаже лихвените проценти след месец. Колкото повече данни има, толкоз повече звук има, вместо информация. “

Бъдещето най-вероятно ще ни направи очевидци на някакъв междинен вид сред нововъведенията и обичайното. Но за феновете на високите технологии, ето най-важните за наблюдаване през идващите няколко години и по какъв начин се чака да повлияят на промишлеността за недвижими парцели като цяло.

Купуване и продажба на платформи.

Налице е приказен прогрес в достъпността и функционалността на платформите за покупка и продажба на недвижими парцели. Основната концепция е покупката и продажбата на парцели да е по-лесна и интуитивна за огромен брой хора. С по-лесните платформи за навигация, повече притежатели на жилища ще могат бързо да изведат къщите си на пазара и повече купувачи на жилища ще могат бързо да намерят това, което търсят. Като цяло това ще докара до повече пазарна интензивност и по-добри резултати за всички участващи.

Блокчейн.

Технологията Blockchain притегли вниманието поради капацитета си да поддържа криптовалута, само че през 2019 година може да се приложи в света на недвижимите парцели. Възможностите са на практика неограничени. Благодарение на токенизацията, наемодателите биха могли хипотетично да употребяват блокчейн, с цел да продават част от собствеността в своите парцели. Договорите за недвижими парцели сред купувачи и продавачи могат да бъдат подписани с цялостно криптиране и вградени инспекции за правда. Дори документите за собствеността могат да се съхраняват по-сигурно и по-удобно, с помощта на блокчейн книги. Липсва обаче законова база, към момента нито една страна по света не е въвела сходна регулация. Въпреки това, браншът се развива извънредно динамично и регулацията в региона занапред ще се трансформира. При всички случаи обаче, вероятностите пред токенизацията на активи са в действителност обещаващи. Според мнозина тя има капацитета да либерализира вложението, като го направи налично за всеки елементарен човек, който желае да направи микро инвестиция в даден актив или да продаде дребна част от свое имущество. А това, от своя страна, може да окаже положителен резултат върху цялата стопанска система, създавайки големи нови благоприятни условия за дребен бизнес.

Виртуалната действителност постепенно и несъмнено проправя пътя си към всяка промишленост и в действителност може да промени пазара за недвижими парцели. Една от най-важните стъпки за закупуване на парцел или ставане на наемател някъде е преглеждането на парцела, от вътрешната страна и извън, само че това може да се окаже мъчно, в случай че се премествате в отдалечен град, да вземем за пример. Виртуалната действителност (VR) елементарно би могла да разреши на бъдещите наематели и купувачите на жилища да преминат през парцели преди да купят и това ще стане по-популярно и по-често срещано в идващите няколко години.

Машинно образование и пресмятане на ROI(възвращаемост от инвестицията). Благодарение на разпространяването на огромни бази данни и логаритми за машинно образование, експертите по недвижими парцели ще получат повече познания за възвръщаемостта на вложенията. Тези логаритми могат да се употребяват за прогнозиране и съответни стъпки в покупко-продажбите с недвижими парцели.

Големи бази данни и персонализирани рекомендации.

Изкуственият разсъдък е в основата и на подобренията на логаритмите за рекомендации на артикули , които доста от огромните ритейлъри към този момент употребяват. Препоръките са един от най-успешните принадлежности за повишение на продажбите. Ролята им е да проучват огромни масиви от данни за потребителя, да плануват бъдещото му държание и да насочат рекомендации за артикули и услуги. Алгоритмите за рекомендации са мощно персонализирани и могат да плануват и бъдещите потребности на купувача – по какъв начин ще се развива усетът му, по какъв начин се трансформира методът на извършване на покупки с придвижване на възрастта, става ли стилът му по-консервативен. Те са адаптивни и демонстрират еластичност по отношение на държанието на потребителите, а въпреки това вземат поради и измененията в асортимента и цените, съществуването на специфични оферти и промоции.
Автор: Данаил Наков
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР