Недоволството в Добруджа срещу плана за управление на защитена зона

...
Недоволството в Добруджа срещу плана за управление на защитена зона
Коментари Харесай

Сблъсъци в Балчик заради защитена зона „Калиакра”

Недоволството в Добруджа против проекта за ръководство на предпазена зона „ Комплекс Калиакра” ескалира в община Балчик, оповестява кореспондентът на bTV в района. Притеснени за поминъка си жители пробваха да осуетят публичното разискване в постройката, при което се стигна до конфликти с полицията, при която пострадаха няколко души.

По-рано през днешния ден жители стачкуваха и в Каварна, като там разискването също се провали, само че без да се стига до съществено напрежение.

По информация на стачкуващи, хората в последния са разбрали за мероприятието в Балчик. Успели са да влязат в общината, като обаче пристигналите на място служители на реда са ги изгонили със мощ от заседателната зала. Двама или трима индивида, които са били по-близо до стъклена врата, са с прорезни рани от счупени стъкла.

Гражданите излязоха на митинг поради заповед на министъра на околната среда от края на предишния месец, която не разрешава строителството и земеделието в предпазената територия " Калиакра ". Кметицата на Каварна Нина Стратева също разкритикува решението като уточни, че районът се обезлюдява и се лишава опцията за развиване.

Екоминистърът Нено Димов изясни, че е издал заповедта, с цел да защищити страната от тежки наказания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР