Недоволството на редица браншове срещу високите цени на тока и ...

Недоволството на редица браншове срещу високите цени на тока и

Ще блокират ли страната превозвачите на 18 май?

Недоволството на редица сектори против високите цени на тока и горивата се сплотява за митинг на 18 май. Заканите на превозвачите са, че ще бъде блокиран градският превоз в София, а в страната ще спрат междуградските рейсове.

Според превозвачите антикризисните ограничения са закъснели, а разговор с транспортното министерство от началото на митингите няма.

"Не знам някой представител на сектора от тези, които сега са на митинга, да води диалози с господин Събев. В момента разговор няма. Слушаме за антикризисни ограничения един месец. Такива ограничения се подхващат в цяла Европа от началото на март месец, а в България още ги чакаме ", сподели Димитър Димитров от Асоциацията на автомобилните превозвачи.

Според министъра на превоза Николай Събев разговор с превозвачите има, а антикризисните ограничения, които се чакат от държавното управление, ще отговорят на настояванията им.

"Срещите с превозвачите не са спирали. Министерството на финансите ще излезе идната седмица с антиинфлационен пакет, който ще бъде обсъждан от заинтригуваните страни. Той има за цел да стабилизира цените, тъй че да бъдат елементарно прогнозируеми от страна на бизнеса и жителите. Ще има ограничения, дано да ги видят - съгласно мен ще са удовлетворени ", посочи той.

Но от сектора остават безапелационни - ще блокират превоза в сряда.

Заради матурите на учениците, министърът на образованието Николай Денков се обърна към превозвачите с апел да стартират демонстрацията си с половин час по-късно.

"Аз приказвах с всички хора, които са свързани с митингите, приканих ги да стартират най-малко от 08:30 часа, с цел да може децата да са влезнали в класните стаи и да няма напрежение преди да стартира изпитът. Надявам се, всички да се съобразят с това ", сподели просветителният министър.

Очаква се държавното управление да показа антикризисния пакет от ограничения през идната седмица.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg