Недоволството им е заради идеята на МЗ лечебното заведение да

...
Недоволството им е заради идеята на МЗ лечебното заведение да
Коментари Харесай

Медици от болница „Лозенец“ излизат на протест

Недоволството им е поради концепцията на Министерство на здравеопазването лечебното заведение да стане краткотрайна национална педиатрия
Напрежение измежду лекарите в болница „ Лозенец “, които излизат на митинг в 13 часа. Причината - концепцията на Министерството на здравеопазването да трансформира лечебното заведение във краткотрайна национална педиатрия.

Лекарите обясниха, че болничното заведение не може да извършва сходна функционалност – първо, тъй като би трябвало още веднъж да се подписва контракт с НЗОК и тя да се акредитира и второ тя е база за образование на Медицинския факултет на Софийския университет, написа бТВ.

По думите на медиците болница „ Лозенец “ не е проектирана по този метод и няма да може да извършва функционалностите на педиатрия.

Медиците даже с подигравка подходиха, че педиатрията може да се обитава в „ парка, а не в болничното заведение “.

Повече от 6 месеца продължава сага в МБАЛ " Лозенец ". По думите на доктор Христо Стоянов има напрежение в колектива на болничното заведение. А медици от отделенията по гастроентерологията и работещите на операционната маса, напущат поради неяснотите при тези условия на труд. Медиците упорстват за изясненост за бъдещето на болница „ Лозенец “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР