Недоволство в старозагорското село Оряховица. Жителите се оплакват, че в

...
Недоволство в старозагорското село Оряховица. Жителите се оплакват, че в
Коментари Харесай

"Миризмата е непоносима": Камиони от свинеферма в село Оряховица разливат фекалии и урина по улиците

Недоволство в старозагорското село Оряховица. Жителите се оплакват, че в продължение на няколко дни по улиците на селото минават камиони, извозващи нечистотия от плантация и по улиците се разнася неприятна миризма.

„ Започна казусът на 8 декември към 8 часа. Тогава потеглиха камионите, които извозват фекална маса и урина от свинарника в село Оряховица. Проблемът продължи и в събота, а следобяд миризмата стана непоносима, а улиците се покриха с кафява диря. Не можем да излезем от домовете си, не можем да изкараме колите си. Нашите деца и внуци не могат да се движат по улиците, тъй като всичко е покрито с фекални маси “, сподели доктор Минчо Славов.

Зловонието се разнася наоколо до почивната база на Министерския съвет

Той изясни, че в неделя е съобщил за това на 112. „ Ние взехме решение, че ще затворим пътя. Никъде в България не може някой да разнася фекални маси по улиците “, добави Славов.

„ Мен ми оповестиха в събота, че се извозват камиони и се замърсява Околовръстния път, който минава през селото. Аз също се обадих на горещия телефон на Стара Загора и от инспектората пристигнаха незабавно. Собственикът сподели, че ще се извозват отпадъците по черни пътища. Превозвачът сподели, че ще почисти. Изчистени бяха три завоя и миризмата остана “, сподели кметът на селото Танка Бабадалиева.

Тя акцентира, че този тормоз с миризмата е от години.

Собственикът на животните даде обещание да почисти

„ След като е подаден сигналът на 10 декември е изпратен екип на инспектората, който е открил, че по трасето, по което се извозват фекалиите има замърсяване. Установени са причинителите и ще им бъде наложена санкция “, сподели началникът на отдел „ Опазване на публичния ред и ръководство на рецесии “ Пламен Тодоров.

От свинефермата оповестиха, че до няколко дни ще бъде извозена масата, която би трябвало да бъде отстранена, само че ще трансформират мястото, от което ще минат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР