Недоволство сред пожарникари и полицаи. Причината - ще получат карти

...
Недоволство сред пожарникари и полицаи. Причината - ще получат карти
Коментари Харесай

Недоволство сред пожарникарите: Не искат карти за фитнес, вместо увеличение на заплатите


Недоволство измежду пожарникари и служители на реда. Причината - ще получат карти за фитнес, вместо нарастване на заплатите.

Това планува проектобюджетът за работещите в Министерство на вътрешните работи. Затова синдикатите заплашват с митинг.

Вече 28 години Станимир се бори с огъня. Освен при огромния пожар, бушувал 4 дни в склад в квартал „ Дружба “, е спасявал лечебни заведения, домове и газохранилища.

Според него е незаслужено вместо нарастване на заплатите, той и сътрудниците му да получат карти за фитнес. Особено откакто всеки месец са длъжни да организират учения, свързани с физическа подготовка.

„ Ще бъдат нераздадени или неусвоени или раздадени и няма да се употребяват. В дребни обитаеми места индивидът просто ще си има 1 карта за фитнес в джоба “, счита той.

Не се усеща и задоволително добре защитен.

„ В моята промяна от 12 индивида, 4-ма сме със защитни дрехи в период на валидност. Останалите са с изминал период. Купуваме си сами ръкавиците – такива за заварчици, тъй като не можем да си позволим пожарникарски “, споделя още Станимир.

Снимка: btvnovinite.bg


На този декор – от финансовото министерство обясниха, че в новия проектобюджет са увеличени средствата за дрехи на чиновниците и от 400 - ще бъдат 800 лв. на човек.

А по отношение на нарастването на заплатите, от Министерството на финансите показват: „ Определянето на размера на заплатите на чиновници и възможното им увеличение е напълно от компетентността на Министерството на вътрешните работи, съгласно бюджета на ведомството “.

Снимка: btvnovinite.bg


Потърсихме и вътрешното министерство. От там към този момент се въздържат от коментар. А от националния профсъюз „ Огнеборец “ са безапелационни, че в случай че настояванията им не бъдат почетени, са подготвени да излязат на митинг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР