Недоволни жители на улица „Варшава” в Пловдив сигнализираха редакцията на

...
Недоволни жители на улица „Варшава” в Пловдив сигнализираха редакцията на
Коментари Харесай

Пловдивчани се надигнаха срещу сеч на дървета зад стадион “Христо Ботев“

Недоволни поданици на улица „ Варшава” в Пловдив алармираха редакцията на TrafficNews , че по цялото продължение на улицата зад стадион „ Христо Ботев”се изсичат остарели 60-годишни дървета.

Наш кореспондент видя на място, че улицата е затворена и сеч на дървета в действителност има, само че това се постанова поради градежа на оградата на новия стадион.



Свързахме се с Оперативна програма „ Градини и паркове” от където оповестиха, че ще бъдат отстранени 11 броя липа, намиращи се в непосредствена непосредственост до стадиона. За задачата има издадено позволение от районния кмет и строителна дирекция на Община Пловдив, а общинското дружество е единствено реализатор.

Премахването е неотложно поради построяването на оградата на стадиона и е част от плана за реконструкцията на спортното оборудване.

Част от хората на място разясниха, че няма по какъв начин да се построи нещо ново и хубаво, без да се унищожи остарялото. Те показаха вяра, че около градежа на стадиона ще се облагороди целият регион и се надяват да се изградят нови тротоари и паркове, тъй като сега мястото наподобява на джунгла.



Припомняме, че неотдавна сеч на няколко дървета по бул. „ Васил Априлов” още веднъж раздвои пловдивчани. Това се случи след подадени тъжби на живущите, че дърветата са остарели, изгнили и рискови. Очевидци обаче твърдяха, че безусловно здрави.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР