Недовършени творби на сър Тери Пратчет са били унищожени с

...
Недовършени творби на сър Тери Пратчет са били унищожени с
Коментари Харесай

Валяк унищожи недовършените творби на Тери Пратчет

Недовършени произведения на сър Тери Пратчет са били унищожени с валяк съгласно волята на починалия публицист, заяви " Гардиан ". Ексцентричният създател е поискал всички негови творби, които не са оповестени, да бъдат събрани по средата на пътя и унищожени от парен валяк.

Последното искане на Пратчет e било изпълнено от парната машина " Джон Фаулър&Ко ", наречена " лорд Джерико ", на панаира Great Dorset Steam Fair преди откриването на нова галерия за живота и работата на създателя.

Желанието си Пратчет е споделил с Нийл Гайман, негов непосредствен другар и помощник.

В петък Роб Уилкинс, който ръководи имуществото на Пратчет, разгласява фотография на харддиска на писателя в профила си в Twitter с обяснението, че " е подготвен да извърши задължението си към Тери ". Следващата фотография е на към този момент смазания диск.

Харддискът ще бъде изложен като част от огромна галерия за живота и творчеството на създателя, озаглавена " Тери Пратчет: Неговият живот ", която се открива в музея в Салисбъри през септември и ще продължи до началото на януари 2018 година

Пратчет умря през март 2015 година след дълга борба с подлата болест Алцхаймер.

Той стана покровител на асистираната гибел. През 2010 година изнесе лекция по тематиката " Ръкостискане със гибелта " и показа документален филм за Би Би Си, наименуван " Тери Пратчет: Избор да умреш ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР