Недоумявам защо Цеков (регионалният министър Андрей Цеков, бел. ред.) ме

...
Недоумявам защо Цеков (регионалният министър Андрей Цеков, бел. ред.) ме
Коментари Харесай

Нанков: Цеков ме вини в дезинформация - не аз издавам заповедите на АПИ, които творят каша след каша

Недоумявам за какво Цеков (регионалният министър Андрей Цеков, бел. ред.) ме упреква в дезинформация⁉️ - не аз съм издал, меко казано странните разпоредби на АПИ, с които се забърква каша след каша с поддържането на републиканската пътна мрежа. Недоумявам и за какво се обвързва това с новите търгове за настоящ ремонт и поддържане - оплели са се като патета в калчища и някой различен би трябвало да им е отговорен.

Това написа във Facebook ръководителят на парламентарната районна комисия от ГЕРБ и някогашен районен министър Николай Нанков във връзка изказванията на Министерство на регионалното развитие от през днешния ден.

По-рано от Министерство на регионалното развитие остро възразиха против " спекулативни внушения на водача на ГЕРБ Бойко Борисов ", който " забъркал името на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков в изказвания за присъединяване в срещи в Москва с съветски политици ".

" Категорично заявяваме, че Андрей Цеков не се е срещал с лицето, представено от водача на ГЕРБ. Фактите са, че Андрей Цеков е пътувал до Руската федерация преди повече от 10 години за бизнес срещи в качеството му на правист ", изясняват от Министерство на регионалното развитие.

И прибавят:

" Прави усещане и усърдието на ръководителя на районната комисия в Народното събрание Николай Нанков /ГЕРБ/ да дезинформира за напъните на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в обезпечаването на обикновено зимно и спешно поддържане на пътищата. Фактите са, че екипите на Министерство на регионалното развитие и АПИ са в подготвеност да обезпечат поддържането на републиканската пътна мрежа при зимни условия, както и в спешни обстановки. "

Ето какво написа още Николай Нанков:

Но пък чета в медиите, че с Асен Василев били поканили пътищарите да реализират “джентълменско съглашение ” да не апелират търговете.

Та министърът (Андрей Цеков, бел. ред.) като правист по-добре да каже това не е ли оказване на нерегламентиран напън върху бизнеса и какви е редно да са последствията?

Другото е ала-бала, както споделя водачът му Кирил Петков.

Но другата седмица ще станат ясни доста неща и към търговете на АПИ, и към пътното поддържане през последната година, и към следващата неистина на “Промяната ” - “търгове на най-ниски цени ”.

Ще открехна напълно малко завесата и ще споделя, че колкото и да ви е необичайно, цената за поддържането и ремонта на пътните уреди не влиза във формулата за оценка.

Т.е., давайки най-високи единични цени за поддържането на пътните уреди, то компаниите, близки до “Промяната ”, биха спечелили публичната поръчка. Подробности - другата седмица.

Не би трябвало да забравяме и кой е специалистът по пътни уреди на “Промяната ” - точно шефът на АПИ инж. Ясен Йорданов.

  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР