Недоумявам двойния стандарт към българските граждани. България изпълнява задълженията си

...
Недоумявам двойния стандарт към българските граждани. България изпълнява задълженията си
Коментари Харесай

Антон Златанов: Недоумявам двойния стандарт към българските граждани

Недоумявам двойния стандарт към българските жители. България извършва отговорностите си и опазва границите, само че ветото за Шенген демотивира хората.


Това съобщи Антон Златанов, шеф Гранична работа " Полиция " в България, по време на конференцията " Разширяването на Шенген: Ключовата роля на България за сигурността на границите на Европейски Съюз ", съобщи специфичният делегат на БГНЕС Димитър Русков от Брюксел.

Златанов недоумява за какво се постанова този двоен стандарт за българите като европейски жители.

Границите с Гърция Румъния са натоварени в границите на Европейски Съюз заради вътрешния граничен надзор, който затруднява елементарните хора. Този проблем се вижда най-много през летния сезон и големия поток от туристи.

Според началника на Гранична полиция с приемането ни в Европейски Съюз голям запас от вътрешните граници ще бъде ориентиран дейно към външните граници, които са и граници на целия Европейски Съюз.

Златанов напомни, че българо-турската граница е една от най-натоварената в Европа. " След като стартира войната в Украйна, целият поток на тежкотоварните коли сега е пренасочен и минава през нашите гранични пунктове. Тази година на " зелена граница " бе рекордната, най-натоварена от към мигрантски напън. До преди 2 години натискът бе с 50% по-голям от миналогодишния ", съобщи Златанов.

Той акцентира, че връзката ни с Анкара е доста добра - " каквото вършим ние, това вършат и от другата страна ".

Златанов регистрира с към 30% нараснало наличие на патрули по граничния път, което е предотвратило триумфа на незаконната миграция. В същото време българските управляващи задържат повече мигранти и трафиканти във вътрешните граници. Отчетено 36% намаление на незаконната миграция през последната половин година сред България и Турция.

Австрия също е осведомена с тези обстоятелства. Мигрантите без регистрация са намалели с 50% и към този момент са 40 хиляди, което е неоспорим триумф, сподели Златанов.

Шефът на Гранична полиция уточни, че чиновниците получават отлични оценки от своите сътрудници, само че в това време не се реализира мечтаният резултат (членство на България в Шенген - бел. ред.) и това демотивира хората.

" Получаваме абсурден отговор на нашите дейности. Аз не запознат съм политика, там евентуално това е разрешено, само че в нашата работа не е. Аз не го разбирам, не го схващат и моите сътрудници ", добави Златанов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР