Недостигът на места в столичните детски градини изведе на преден

...
Недостигът на места в столичните детски градини изведе на преден
Коментари Харесай

Kметовете на „Лозенец“ и „Люлин“: Не трябва да спира строителството на сгради за детски градини

Недостигът тук-там в столичните детски градини изведе на напред във времето и един феномен. Оказа се, че в „ Люлин “ има остатък тук-там, а в „ Лозенец 2-3 деца се борят за едно място в детска градина.

Кметовете на двата региона разясниха, че не трябва да се стопира строителството на нови здания за детски градини и поддържаха обезщетенията за родителите на деца, неуспели да се класират. Те бяха скептични към данните, че миграцията към столицата е намаляла, а прирастът е негативен, тъй като следва броене и данните ще са по-коректни след него.

" 17 здания имаме в „ Люлин “, 2 са единствено за детски ясли. При 3-годишните имаме остатък от 40 места, първа градинска е това. Може от гранични до нашите региони да се запишат за последващо класиране при нас. От 20 деца дефицит има при 4-годишните, обхванати са всички при 5-6-годишните “, изясни кметът на регион „ Люлин “ Милко Младенов.

В „ Лозенец “ обстановката е радикално друга, там няма нито здания, нито места.

„ 475 деца не са класирани в системата, 99 от тях са кандидатствали и са взели участие в обезщетителния механизъм за ваучери за детски градини, към 15 не са утвърдени, 75 ще получат евентуално и ще могат да ги употребяват за частни детски градини “, сподели Константин Павлов, кмет на регион " Лозенец ".

Според него е хубаво, че има по-либерален метод към това детски градини да се обитават в приземните етажи на новите здания изключително там, където се основават нови квартали.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР