Недостигът на кариерни учени и публично финансиране рискува да подкопае

...
Недостигът на кариерни учени и публично финансиране рискува да подкопае
Коментари Харесай

„Намаляващият“ набор от таланти застрашава напредъка в здравеопазването, предупреждава ръководителят на науката

Недостигът на кариерни учени и обществено финансиране рискува да подкопае напъните за потребление на софтуерни пробиви за справяне с най-големите закани за здравето, предизвести ръководителят на водеща интернационална изследователска организация.

Проблемите заплашваха да попречат на потреблението на опциите, основани от напредъка в области от имунологията до неврологията, сподели професор Ясмин Белкайд, президент на френския институт Пастьор.

Нейните мнения акцентират компликациите при цялостното добиване на изгода от възходящото движение на научните открития, подтиквани от изкуствения разсъдък, защото възходящото геополитическо напрежение попречва интернационалното съдействие.

„ Науката в действителност е, в действителност става корав, тъй като няма задоволително запаси и тъй като нашият набор от гении в действителност се свива “, сподели Белкайд в изявление. „ Технологиите са там, волята е налице – само че ние би трябвало да се приспособяваме, с цел да можем фактически да продължим напред. “

Младит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР