Недостиг от почти милион чуждестранни работници ще изпитва Япония през

...
Недостиг от почти милион чуждестранни работници ще изпитва Япония през
Коментари Харесай

Япония ще търси 1 млн. чужденци за работа

Недостиг от съвсем милион задгранични служащи ще изпитва Япония през 2040 година, в случай че държавното управление на страната желае да реализира задачите си за напредък. За това предизвестиха локални специалисти, представени от " Ройтерс ".

При сегашните темпове през 2040 година в Япония ще работят 5,91 млн. чужденци, само че задграничната работна мощ би трябвало да е със стотици хиляди души по-голяма, с цел да се поддържа целевият средногодишен ритъм на напредък от 1,24 %, съобщи изследователското звено на Японската организация за интернационално съдействие (JICA).
 В Япония приходите изостават от инфлацията, какъв брой е междинната заплата
При третата в света стопанска система приходите изостават от инфлацията, какъв брой е междинната заплата

Икономиката на страната се свива

Разликата сред търсенето и предлагането на задгранична работна ръка се е нараснала повече от два пъти спрямо предходната оценка на JICA през 2022 година, откакто откривателите актуализираха данните, с цел да вземат поради по-бавния от упования стопански напредък в страни като Виетнам, Мианмар и Камбоджа. Именно от тях идват част от гурбетчиите.

Чуждестранните служащи са от решаващо значение за японската стопанска система, защото оказват помощ да се запълни сериозният дефицит на трудова мощ, дължащ се на бързото застаряване и внезапното понижаване на раждаемостта.

Броят на задграничните служащи в Япония се е нараснал повече от четири пъти през последните 15 години и към октомври предходната година е достигнал 2,05 милиона души, или към 3% от трудещите се.
 Икономиката на Япония се свива
Третата стопанска система в света се свива

Това демонстрират данните за първото тримесечие на годината

Правителството разшири разрешителните за работни визи за редица браншове и квалифицирани специалности на фона на публично мнение, което " омеква " във връзка с приемането на имигрантската работна ръка.

Експертите считат, че предвид на трудностите, измежду които отслабването на йената, обичайно ниските заплати и проблемите с човешките права, Япония би трябвало да усили напъните си, с цел да остане конкурентоспособна в международната конкуренция за гении.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР