Недостиг и на приемни родители в цялата страна. Най-голяма липса

...
Недостиг и на приемни родители в цялата страна. Най-голяма липса
Коментари Харесай

Приемните родители искат трудов договор

Недостиг и на приемни родители в цялата страна. Най-голяма липса има в столицата, където е и максимален процентът на нуждаещите се деца. Приемните родители упорстват за заплатен годишен отпуск и право на майчинство и болнични, заяви .

Катя е приемен родител от 6 години. През това време тя и фамилията й вършат част от вкъщи си деца на друга възраст и им дават опцията да усетят топлината на фамилната любов. В момента гледа три деца. " Ние имахме дом за такива деца до блока и от дребна желаех да си вземем да гледаме и след това в един миг осъзнах, че това което работя не ми харесва, и би трябвало да работя това, което ми харесва ", сподели приемният родител Катя Кръстева.

За разлика от множеството хора за Катя е наложително да придвижи работата у дома. Тя е професионална майка и постоянно работи с деца, които идват при нея със съществени проблеми, само че би трябвало да стартира от нулата.

У нас сега има над 2270 приемни фамилии, в които живеят над 2100 деца, а родителите желаеха от страната специфичен трудов контракт. " Приемните родители също би трябвало да имат право на компенсации за безработица и майчинство и болест ", сподели още Александър Миланов от Асоциация " Приемна грижа ".

Най-много приемни фамилии липсват в София-град, Хасково, Варна, и Бургас. От общественото министерство обмислят дали е допустимо да се вкара специфичен контракт, на който да бъдат назначени приемните родители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР