Недопустимо е парламентът да е придатък на изпълнителната власт, заяви

...
Недопустимо е парламентът да е придатък на изпълнителната власт, заяви
Коментари Харесай

Никола Минчев: Парламентът няма да е придатък на изпълнителната власт

Недопустимо е Народното събрание да е придатък на изпълнителната власт, съобщи в ефира на БиТиВи новият ръководител на Народното събрание Никола Минчев. Той добави, че работата на народните представители не е да гласоподават фомално решения, които са взети някъде другаде.

Ще бъдем същинска парламентарна република, зарече се Минчев.

Според ръководителя на Народно събрание не е нужна съществена смяна в правилника на Народното събрание, само че е допустимо да има известни корекции.

Минчев уточни, че е срещу политическото номадство в Народното събрание – прекосяването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничаването това да се прави евентуално ще остане в правилника.

Сред целите на Народното събрание ще е закриване на профилираните съд и прокуратура. Темата за промяната на основния прокурор е доста наболяла, изисква малко повече време, прокурорските промени би трябвало да се създадат през закона за правосъдната власт, уточни още ръководителят на Народното събрание.

Има предпоставки коледната почивка на депутатите тази година да не е нормалната за Народно събрание, има много значими задания и, може би, няма да е цялостната почивка, само че следва спор в Народното събрание, сподели Минчев.

От думите му стана ясно, че е допустимо да се вкара тестване за депутатите един път седмично.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР