Недопустимо е немалка част от политическите ни партии да гледат

...
Недопустимо е немалка част от политическите ни партии да гледат
Коментари Харесай

Радев със скандално изявление: Недопустимо е да се гледа на въоръжените ни сили като на донор за армията на Украйна

Недопустимо е немалка част от политическите ни партии да гледат на въоръжените сили не като поръчител за териториалната целокупност и сигурността на страната, а като донор за военна помощ за армията на Украйна. Това сподели президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на " Фокус ".

По думите му в тази усложнена среда на сигурност, в която редица опасности, прераснаха в световни закани.

" Това е едно от огромните провокации пред въоръжените ни сили - дефицитът на схващане и консенсус в политическата класа за действителната роля и визия за развиване на въоръжените сили, за тяхното обезпечаване. (...)  " Отчитаме дефицит на запаси, закъсняла рационализация, дефицит на хора и свръх претрупан персонален състав, които с цената на доста старания, продължава да извършва своите отговорности ", сподели още Радев.

Изявлението на президента е меко казано несвоевременно на фона на общата готовност на Европейски Съюз и решението на съюза групово да оказва военна помощ на Украйна, която се нуждае от разнообразни въоръжения и муниции, с каквито България разполага в наличност. Днес от ефира на Би Ти Ви някогашният министър на защитата Тодор Тагарев ясно съобщи, че България може да бъде извънредно потребна, оказвайки военна помощ на Украйна. Очевидно обаче няма политическа воля за това и президентът ни го показва за следващ път. Подобна позиция е само в полза на Кремъл и нападателната политика на Путин в една суверенна страна. А загрижеността за българската войска наподобява подправена и закъсняла.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР