Недопустима е ситуацията, при която парламентът е превърнат в един

...
Недопустима е ситуацията, при която парламентът е превърнат в един
Коментари Харесай

Никола Минчев: Недопустимо е парламентът да е придатък на изпълнителната власт

„ Недопустима е обстановката, при която Народното събрание е трансфорат в един придатък на изпълнителната власт и просто формализира едни към този момент взети решения. Ще бъдем същинска парламентарна република. Такава сме по конституция. “ Това разгласи в ефира на bTV ръководителят на Народното събрание Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.

Вчера, по време на първото съвещание на 47-ото Народно заседание, той бе определен за поста със 158 гласа „ за “, един „ срещу “ и 72 „ въздържали се “.

Това е най-младият ръководител досега. Минчев е на 34 години, правист е по обучение и до присъединението си към „ Продължаваме промяната “ е работил в адвокатска адвокатска фирма в София. Започва работа там като студент в пети курс, занимавал се е най-вече с процесуално посланичество по каузи. До момента не е бил член на нито една партия.

Неговият прадядо – полк. Сирко Станчев, е бил народен представител в последните два Народното събрание преди 9 септември 1944 година. Той е измежду подписалите декларацията за спасяването на българските евреи. Осъден е от Народния съд на гибел.

Предвижда се ротация на зам.-председателите поради числеността им. Вчера бяха определени общо седем заместници на Минчев, по един от всички парламентарно показани обединения. Следващата седмица ще бъде основана комисия, която да работи по нов устав за работа на Народното събрание.

За условието на зелен документ за достъп до Народното събрание той означи, че постройката „ не се води публично място в общоприетия смисъл и не се ползват ограничавания за публични здания “. „ Това пояснение ще го помислим задълбочено, тъй като в последна сметка би трябвало да е ясно, че каквото предписание е въведено, би трябвало да се отнася за всички “, сподели Минчев. Не е изключено депутатите без зелен документ да бъдат тествани от време на време, с цел да бъдат допускани на работа.

Председателят на Народно събрание акцентира, че се познава с водача на „ Продължаваме промяната “, Кирил Петков, от към 7 години. „ Занимавали сме се и с много дела, най-много към отбраната на плат „ Корал “, сподели Минчев.

По думите му е поканен да се причисли към групировката, а по-късно и да бъде номиниран за ръководител персонално от Петков. Запознава се с Асен Василев, откакто влиза в политическия план.

„ Кирил Петков е човек, който има силата и дарбата да увлича хората след себе си. Това е огромно негово качество, което и аз изпитах “, сподели Минчев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР