неделя отново ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има

...
неделя отново ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има
Коментари Харесай

Слънчева неделя, какво ще е времето в началото на седмицата

неделя още веднъж ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има незначителна купеста облачност. В Източна България ще духа до сдържан вятър от изток. Максималните температури ще бъдат сред 31 и 36 градуса, в София - към 31 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. След обяд ще има купеста облачност, само че дъжд е малко евентуален. Ще духа до сдържан, най-вече североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще към 25 градуса, на 2000 метра - към 18 градуса.

Екстремален показател за пожароопасност е в действие за територии от 9 области на страната, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Индексът важи за областите: Велико Търново, Русе, Силистра, Търговище, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Екстремалният показател значи, че са вероятни бързо разпространяващи се доста мощни пожари.

В понеделник сутринта ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд в западните региони ще се развива купеста, в планините и купесто-дъждовна облачност и тук-там, повече в планините и планинските региони, ще превали и прегърми. В Западна България вятърът последователно ще се ориентира от северозапад и ще стартира да прониква малко по-хладен въздух. Във вторник на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични бури; покачва се вероятността за интензивни феномени. Възможни са и градушки.

Подробна информация и прогноза за времето у нас и по света вижте в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР