Неделна политическа разходка на жълтите павета, гарнирана с псувни, политически

...
Неделна политическа разходка на жълтите павета, гарнирана с псувни, политически
Коментари Харесай

За жълтите павета с любов и политически искри, с експерименти и псувни

Неделна политическа разходка на жълтите павета, гарнирана с псувни, политически обвинявания и опити. Кметът на София Йорданка Фандъкова и районният министър Иван Шишков се срещнаха пред Народно събрание на ревизия за ремонта на жълтите павета , които са културно благосъстояние за столицата.

Тази им среща събра обаче и народни представители от Политическа партия, общински съветници от ГЕРБ, Демократична България и Спаси София, както и строителите на обекта. Борис Бонев се опита да подари на кмета Фандъкова Наръчник на павьора. Тя пък му изясни, че кметът не нареждал павета. Председателят на СОС пък го захапа, че не е управлявал нищо с изключение на личната си кола, подарена от майка му. Методи Лалов помоли Фандъкова до края на мандата си на градоначалник на столицата нищо да не пипа. И без това малко оставало.
 Шишков: Обичам София повече от Фандъкова
Шишков: Обичам София повече от Фандъкова

Два казуса с автомагистралите открои районният министър

Но по какъв начин стартира всичко...Министър Шишков и Фандъкова се срещнаха. Нека да беседваме професионално, предложи тя и попита каква е задачата на инспекцията. Два дни градоначалникът го търсила, с цел да се изяснят, тъй като Иван Шишков желал да се затвори придвижването. Виждам, че вие се пробвате да ръководите диалога, може би по този начин сте привикнали с мен, отговори той. А задачата на срещата била да се посочи технологията за редене на паветата. В Министерство на регионалното развитие не получили отговор каква ще е технологията. Разбраха се, че придвижването няма да се стопира. А министърът попита по кое време ще бъде отхвърлен казусът. Министерство на регионалното развитие желае да помогне, акцентира Шишков и нападна кметицата за ремонта на Граф Игнатиев.

Фандъкова не му се даде и оспори, че там имало огромни проблеми. Искаме да уточним ясни периоди, съобщи министърът като съгласно него е изтърван моментът на празниците, когато времето е било хубаво и столицата не е била толкоз натоварена. Сроковете досега не били спазени от страна на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Паветата бяха подредени безобразни, регистрира кметът. Повече няма да позволи опити с жълтите павета на място, закани се тя. Затова е основан експертен съвет. Той ще даде отговор по каква технология ще се редят паветата. Ще се прави опит на тестов сектор на площадка, където се съхраняват паветата. Нито един лев не е заплатен за пренареждането.
 Снимка 601671
Източник:

Тук в диалога се включи общинският консултант Методи Лалов и попита за какво авансово не е конкретизирана технологията на редене на паветата. С вас ще си продължим предизборните и политически диспути, когато му пристигна времето, отговори му Фандъкова като избра да беседва с Иван Шишков. Стана ясно, че като е подготвен тестовият сектор ще има нова взаимна ревизия. Дойдоха ви бранителите от общинския съвет, осведоми я Лалов, визирайки общинари от ГЕРБ.

Йорданка Фандъкова още веднъж го помоли различен път да продължат политическите диспути. Регионалният министър съобщи, че желае да помогне. Строителят на сектора изясни, че нямало пътна основа. Оказа се, че се прилагала технология за ненатоварено придвижване. До 18 януари се чака смола за новата технология. Тя обаче изисква избрана температура. През цялото време се е работило, сподели Фандъкова.
 Жълтите павета напуснаха ремонта
Жълтите павета напуснаха ремонта

Само седмица след края на ремонта в центъра на София

Шишков допусна, че в действителност проблем ще е технологията и похвали Следствен отдел към окръжна прокуратура, че прави разбор. Стана ясно, че първите резултати от тестванията са обещаващи. Но идното захлаждане може да отсрочи затварянето на тази кървяща рана, както дефинира казуса строителният министър. Все още не е ясно по кое време ще стартира фактическото пренареждане на паветата. Шишков изиска до 10 дни да има изясненост за технологията. Йорданка Фандъкова сподели, че когато има резултати да му се обади и настоя да се срещнат. Иначе бяха разисквани и други планове на Следствен отдел към окръжна прокуратура и поддръжката на Министерство на регионалното развитие. Борис Бонев изиска да й зададе въпрос. Кога ще бъде хубаво и по кое време ще бъде готово?, недоумява той.

Бонев показа мнение за жълтите павета. Не бяхме чути, установи общинският консултант, който не приема оправданията за външни сили. Той желае вдишване на отговорност и упрекна ГЕРБ в неможене. Панаири, панаири, песента на Лили Иванова, чу се глас от събралото се голям брой да следи инспекцията. Разходката потегли. До Българска академия на науките водач отвори прозореца на колата си и насочи звучна ругатня по инспектиращите. Малко по-късно Методи Лалов упрекна Иван Шишков, че разводнявал диалога от същинския проблем. Борис Бонев догони кметицата, с цел да й даде справочник на павьора. Така с прочут политически звук неделната разходка завърши с очакване следващият опит да се окаже сполучлив...за паветата и София.
 Фандъкова разпореди ремонт на ремонта на жълтите павета
Фандъкова разпореди ремонт на ремонта на жълтите павета

830 000 лв. наказания са заложени в контракта за некачествено изпълнение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР