Недекларирани 130 000 евро задържаха митнически служители в района граничния

...
Недекларирани 130 000 евро задържаха митнически служители в района граничния
Коментари Харесай

Митничари хванаха 130 хиляди недекларирано евро на Дунав мост 2 при Видин

Недекларирани 130 000 евро задържаха митнически чиновници в региона граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост 2 “ при Видин – Калафат, оповестяват от Агенция „ Митници “, представени от Българска телеграфна агенция.

На 31 август митническите чиновници са ревизирали влизащ в страната товарен автомобил, пътуващ от Германия за Армения, превозвал групажна стока. Водачът – турски жител, е декларирал, че не придвижва нищо за обявление. При осъществената щателна инспекция инспекторите разкрили в празнина на арматурното табло укрити евробанкноти с номинал от 100 и 200 евро. В наличието на лидера валутата е била преброена и е открито, че недекларираната сума е в размер на 130 000 евро, прецизират от организацията.

По случая е формиран акт за административно нарушаване.

От началото на годината на този граничен пункт са предотвратени осем опита за преместване на недекларирана валута, демонстрира информация на Българска телеграфна агенция в уеб страницата на Агенция „ Митници “. Във всички случаи валутата е била укрита във влизащи в страната коли с водачи турски жители. Общо арестуваната недекларирана валута във всичките осем случая е с левова равноценност от близо 2,88 млн. лв../Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР