Недекларирана валута - 340 000 щатски долара, с левова равностойност

...
Недекларирана валута - 340 000 щатски долара, с левова равностойност
Коментари Харесай

Хванаха недекларирани 340 хил. долара в бус с украинци на Капитан Андреево

Н едекларирана валута - 340 000 щатски $, с левова равноценност от 622 291 лв., откриха и иззеха митнически чиновници при инспекция на пътнически микробус на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево ". Това оповестиха от районния пресцентър на митница Свиленград и от пресцентъра на прокуратурата.

По формираното досъдебно произвеждане, като обвинен е притеглен украинският жител с букви Ю.С. (54 г.), прецизираха от държавното обвиняване.

Нарушението е разкрито в границите на взаимна интервенция сред Агенция " Митници ", Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", Главна дирекция " Гранична полиция " и Национална организация за приходите за противопоставяне на контрабандата.

Случая е от 15 юни, когато на пункта идва микробус. В транспортното средство, ръководено от украинеца, са пътували седем пасажери от Украйна през България за Турция. При щателна митническа инспекция на транспортното средство във фабрична празнина зад тв приемника в пътническия салон се открива, че са укрити огромно количество банкноти - щатски долари. 

Последните три случая с открита недекларирана валута на пункта с Турция бяха сред 14 и 18 май. Тогава бяха конфискувани щатски долари и евро за над 440 000 лв.. Миналата година на пункта " Капитан Андреево " е арестувана непозната валута с равноценност близо 27 милиона лв., сочи статистиката на митницата. Най-често обект на трафик са евро, долари и английски паунди.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР