Недалеч от известната на целия свят английска забележителност – Стоунхендж,

...
Недалеч от известната на целия свят английска забележителност – Стоунхендж,
Коментари Харесай

Учените се ококориха на това, което откриха недалеч от Стоунхендж

Недалеч от известната на целия свят британска забележителност – Стоунхендж, се намира неголемият град Ларкхил.

Тук едно време е имало Кралско артилерийско учебно заведение, на територията на което през Втората международна война е имало бойни позиции.

В хода на наскоро извършени археологически разкопки, на това място бе открит необичаен автомобил - MG J2. Учените откриват, че той е употребен с военни цели до края на 60-те години. След това е ремонтиран в едно от пространствата на учебното заведение. За това свидетелства фактът, че при разкопките моторът е открит отвън автомобила.



MG J2 е незначителен автомобил с намерено двуместно купе. Той бе пуснат на пазара през интервала 1932-34 година Колата е снабдена с 840-кубиков мотор с мощ 36 к.с. и 4-степенна несинхронизирана скоростна кутия.

Автомобилът е развивал оптималната скорост 65 благи в час, или 105 км в час. Производителят е основал единствено 2083 екземпляра от този модел.



Интересното е, че MG J2 е имал по-скоростни събратя – моделите J3 и J4 с мотор с по-малък работен размер – 746 куб. см., само че пък снабдени с машинален компресор. Така те са развивали до 72 км в час. Една от тези коли е взела участие даже в известните надпревари 24 часа Ле Ман.

В рекламата на елементарния модел MG J едно време се твърдеше, че колите преодоляват за една минута 2 благи и развиват до 100 благи в час.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР