Небрежни прически, изискващи по-малко стилизиране и поддръжка. Може би това ...

Небрежни прически, изискващи по-малко стилизиране и поддръжка. Може би това

Микси прическа – нова тенденция в косите за есента

Небрежни прически, изискващи по-малко стилизиране и подкрепа. Може би това е едно от определенията за стиловете в косите, които „ се родиха “ по време на пандемията. През последните няколко месеца виждаме какви ли не наклонности в косите, само че може би една от най-нестандартните, е смесването на стилове като мълет и пикси. Получава се междинен вид наименуван микси.
Макар на напред във времето през есента да е промяната на главния цвят с някой от кафяво-карамелените нюанси, настоящи за сезона, все по-често се среща и подстригването на дамите по-късо. А крайният резултат постоянно не може да бъде избран напълно тъкмо. Повечето, които желаят по-дръзка визия, избират по-различно пикси. Горната част е по-къса, до момента в който долната наподобява на тези кичури на мълета, които доста мъже носеха преди години. Разбира се, може да срещнете няколко вариации в дължините. Микси прическа – какво съставлява?

Въпросният метод на подкастряне носи ретро чувство. Той се получава след опит в салона, само че последователно набира все по-голяма известност, като една от звездите, които го постановат, е Риана. Певицата си подрязва доста късо бретона, а в профил и откъм гърба, оставя по-дълги кичури. Така се получава размер в горната част и в същото време е една концепция мълет.

Прекалено късата горна част от микси прическата може да бъде леко разрошена с пяна или лак. Ако надолу кичурите са на няколко пласта, има вид да се издухат с четка на открито или леко да се начупят.

„ Миксито е малко ретро прическа, вдъхновена от 70-те години на предишния век, безгрижна и млада. Ще отива на хора от всякаква възраст – всичко е обвързвано с отношението и метода, по който се обличат “, разяснява пред Stylist Ърл Симс.
Колкото по-естествена – толкоз по-добре

Както към този момент стана ясно, по-небрежните и естествени прически, са на дневен ред през днешния ден, когато все по-малко вървим на публични обстоятелства и работим от у дома. Все отново, в случай че косата ви е прекомерно непокорна, може да ползвате преса за краищата или пък да я оформите с четка и сешоар. Може и да сложите една фибичка, само че въпреки всичко не прекалявайте!

Ако търсите ентусиазъм, може да разгледате фотосите освен на Риана, само че и на Майли Сайръс и Деми Ловато. Последните две са с микси прическа сега.
Ето и още хрумвания за прически, които да разгледате:

Източник: tialoto.bg