Небеизвестният в пловдивската махала Ашим Асан се сдоби с преупреждение

...
Небеизвестният в пловдивската махала Ашим Асан се сдоби с преупреждение
Коментари Харесай

Купуване на гласове? Ашим Асан с два фейк сигнала до РИК, предупредиха го за злоупотреба

Небеизвестният в пловдивската махала Ашим Асан се снабди с преупреждение от РИК-16 в Пловдив, откакто изпрати два сигнала за изборни нарушавания, които се оказаха изцяло неоснователни. 
Прочетете още
Асан първо е подал сигнал, че член на секционната комисия в 83-та секция в регион " Централен " приказва на турски език, както и че е бил обиждан в коридора пред изборните пространства в постройката.

При инспекция обаче се оказва, че самият Ашим Асан е готовил на турски със сина си, до момента в който упражнява правото си на глас. Секционната комисия незабавно му е направила забележка и му е указала, че в изборното помещение не може да приказва на език, друг от български. При разпит всички са единомислещи, че Асан е направил умишлена провокация и споделят, че на излизане Асан е влезнал в борба и с отговорника на учебното заведение от страна на общинската администрация.

Вторият сигнал пък съставлява директни обвинявания за пазаруване на гласове, ориентирани към зам.-кметът на регион " Северен " Красимир Асенов. Асан алармирал, че в „ Текстилното учебно заведение “ в „ Арман махала “, Асенов спирал жители и ги пропагандирал да гласоподават за партията му. Посочил и две лица - членове от две разнообразни изборни секции в учебното заведение, като очевидци на пропагандата.

При осъщестяване на контакт с посочените като очевидци се оказало, че те не просто отрекли информацията, а декларирали, че са извънредно неприятно сюрпризирани, че някой ги замесва в сходна обстановката и не са подозирали за това. Единият от по този начин наречените " очевидци " упорства да се търси отговорност от Асан, който подал сигнала с сходни погрешни изказвания.

Заместник-кмета на регион „ Северен “ пък обяснил, че фактически е бил в постройката на Професионална гимназия по кожени произведения и текстил „ Д–р Иван Богоров “, защото занесал храна на членове на изборни комисии. Бил съпроводен от още няколко лица, само че изобщо не е разговарял с жители. 

" С оглед по този начин събраните данни освен не се открива твърдяното от жалбоподателя нарушаване, само че наново се установи корист с право от същия, до колкото се подава сигнал, в който се съдържат безусловно погрешни изказвания и се замесват имената на трети лица, които нямат никакво отношение към сигнала ", показват от комисията и предизвестяват Асан да престане да подава лъжливи сигнали, като в противоположен случай ще прекрати тяхното разглеждане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР