Неактивните хора на пазара на труда между 15 и 64-годишна

...
Неактивните хора на пазара на труда между 15 и 64-годишна
Коментари Харесай

145 000 млади българи нито учат, нито работят

Неактивните хора на пазара на труда сред 15 и 64-годишна възраст са един милион и петдесет хиляди. Младите хора, които нито учат, нито работят, са близо 145 000. Търсим съответна претовареност на тези хора, работим и по проекта с ограничения за облекчение на вноса на служащи от чужбина, съобщи при откриването на трудова борса във Велико Търново министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, представена от БНР.

Парите за нарастването на обществените заплащания за следващата година след нарастването на минималната работна заплата са планувани от Министерството на финансите, бюджетната процедура към момента не е завършила, съобщи още тя, само че не уточни какво е поисканото от министерството ѝ число за тези разноски в държавния бюджет.

„ Правим обзор на това до какъв брой са съответни всички форми на обществено подкрепяне, до какъв брой са съответни всички съществуващи обществени услуги “ уточни Шалапатова.

Заетостта е един от методите за възстановяване на общественото състояние на българите, уточни общественият министър и добави, че към момента има огромен финансов запас по другите стратегии за работодателите – да приспособяват работни места за хората с увреждания.

Продължава работата по проекта сред другите министерства и държавни институции за улеснение на вноса на служащи от чужбина за браншовете, които не могат да си намерят фрагменти у нас. Предстои той да бъде съветван със синдикатите и работодателските организации, уточни Шалапатова:

„ Нашата цел е да има съответно покриване на потребностите на пазара с качествена работна ръка, която би трябвало да работи на задоволително почтено равнище на заплащане “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР