Не знам за какво ще ме съди Кирил Петков. Аз

...
Не знам за какво ще ме съди Кирил Петков. Аз
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Кирил Петков ще трябва да съди цялата ПГ на БСП

Не знам защо ще ме съди Кирил Петков. Аз не съм го обвинил в нещо. Не съм споделил, че той държи кодовете. Това сподели по NOVA депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той разяснява думите на Кирил Петков по отношение на кодовете за машините.
 
" Аз също нямах подозрение, че някой някъде може да има някакви кодове. Но пристигна една заран Петков пред парламентарната група и сподели " Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа ". След това го е разказвал и на други сътрудници в самостоятелни диалози, освен пред групата ", изясни Свиленски и добави: " Петков ще би трябвало да съди цялата парламентарна група ".
 
Депутатът бе безапелационен, бе Българска социалистическа партия не е обърнала тил на Политическа партия и Демократична България. " Не сме се обърнали против никой и нищо. От първия ден, в който сме в Народното събрание, ясно сме споделили, че ще водим диалози с Политическа партия и Демократична България, в случай че бъдем поканени. За тях опцията да се отстрани машина като главен фактор в изборния развой, очевидно се оказва огромен залог. Тези хора изпаднаха в нервност, когато законът мина на първо четене. 
 
Нашите връзки към сътрудниците не са се трансформирали. Не знам за какво те си трансформират отношението ", сподели Свиленски. Според него държавно управление на малцинството с мандат на Политическа партия не е допустимо. " Правителство на малцинство със 73 народни представители - ние ще влезем в история. Такова държавно управление с 20% няма. Има държавно управление на малцинство с изчезнали 2,3,4 мандата ", уточни депутатът и съобщи, че в случай че Българска социалистическа партия бъдат поканени на диалози - ще се явят. " Правителство е належащо, дали е допустимо - ще забележим ", добави още той. 
 
Свиленски разяснява и решението членове от младежката организация на Българска социалистическа партия да се разграничат от партията поради разногласията за Изборния кодекс. " Нормално е младежките придвижвания да желаят да гласоподават на телефон или таблет, само че при нас са вероятни всевъзможни отзиви. Ние чуваме младежите, само че не са единствено те в тази страна. Има и други хора, които също желаят да гласоподават, желаят да бъдат ръководени от рационални хора, не желаят 30% интензивност. Когато забележим, че всички са отишли на машините, това може да бъде преразгледано ", уточни той.
 
" Демокрацията е скъпо и отговорно нещо. Трябва да се организира по демократични и транспарантни правила. Никой не би трябвало да употребява техническата си опция върху това да въздейства на изборния развой ", заключи депутатът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР