Не знам що за човек трябва да си да взривяваш

...
Не знам що за човек трябва да си да взривяваш
Коментари Харесай

Бургаски прокурори в подкрепа на Иван Гешев: Това бе опит за взрив на държавността и правовия ред

Не знам що за човек би трябвало да си да взривяваш бомба, когато знаеш, че идва автомобил с деца, оповестиха обвинителите от района

Над 60 бургаски прокурори излязоха в поддръжка на Иван Гешев пред Съдебната палата преди минути.

Сред тях бе апелативният прокурор Любомир Петров, окръжният – Георги Чинев, районният – Мария Маркова и редови обвинители от района.

„ Изразяваме нашата поддръжка към основния прокурор Иван Гешев и неговите близки, които за благополучие не станаха жертви на това злокобно действие. Не знам що за човек би трябвало да си да взривяваш бомба, когато знаеш, че идва автомобил с деца. Но когато работиш за съблюдаване на законите и правата на елементарните хора, а не за ползите на обвинени милиардери и проведени незаконни групи, е обикновено да се провежда власт и пари против теб! Когато не съумяха да го отстранят по законен метод, се пробват да го създадат физически “, безапелационен бе Любомир Петров пред публицисти.

Той напомни и атентата на летище Бургас, където бомбата бе с тротилов еквивалент от 2,5 кг, а при Гешев е 3 кг. „ Ако беше тъкмо ориентиран към автомобила щеше да драматичен резултат. Може би е помогнало това, че колата е бронирана “, добави Петров.

На въпрос на Флагман.бг: „ Как ще разяснява хипотезата, че този случай може да е инсценировка, както настояват избрани политици “, той отговори по следния метод: „ Мислите ли, че господин Гешев е толкоз анормален, че да жертва двете си деца в подобен случай. Това е несериозно! Жалко е, че политици го тиражират “.
 Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров (на челен план) осъди нападението против Иван Гешев и фамилията му
Окръжният прокурор на Бургас от своя страна дефинира случилото се като опит да бъде взривена държавността и правовия ред.

„ Аз, както и доста от моите сътрудници няма да се посвеня да категоризирам случилото се като терористичен акт. И то без аналог в най-новата ни история. Всеки безпристрастен български жител може да си даде сметка какво значи този акт против настоящ основен прокурор на страна, членка на Европейски Съюз. Уверявам, както вас по този начин и българската общност, че прокуратурата, както и до момента ще бъде стожер и поръчител за правовия ред в страната “, добави Чинев.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР