Не знам какво се случва в службите. Може би само

...
Не знам какво се случва в службите. Може би само
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Не би трябвало да има злоупотреби за политически цели със службите

Не знам какво се случва в службите. Може би единствено ръководителите на съответните организации могат да дадат отговор. За мен персонално е доста изненадващо ръководители на организации да си взема отпуски по 4 месеца и да им съответстват до дата. Това разяснява Димо Гяуров, шеф на Националната разследваща работа (НРС) при ръководството на Иван Костов.
Според него, това се възприема като форма на бойкот и протест. Ако е опит за самозапазване, това е най-глупавият вероятен опит, сподели Гяуров пред Нова телевизия, визирайки ДАНС и Националната разследваща работа. Според него, в тази ситуация може да се приказва за накърняване на положителното име на службите и това е съображение по закон да се освободят ръководителите.
 Директорите на ДАНС и разузнаването са прекратили отпуските си Директорите на ДАНС и разузнаването са прекратили отпуските си
Началниците на ДАНС и на Държавната организация " Разузнаване " (ДАР) са подали в Министерския съвет заявки за преустановяване на отпуски...
С това си държание ръководителите на службите си сложиха главите на тепсия - дали ще ги освободят, е различен въпрос, заключи Димо Гяуров.
Не би трябвало – по този начин Гяуров отговори на въпрос дали не приказваме за корист със службите за вътрешнополитически цели. Нека си дадем какво ужасно оръжие съставляват тези структури, акцентира той. Този, който държи ДАНС, може да си замита нарушаванията, да манипулира обществото, да репресира политическия си съперник, сподели Гяуров.
" По формулировка се допуска, че вкарваме умни, рационални хора, спазващи закона ", съобщи Гяуров при ново запитване – дали тогава структури като ДАНС не са прекомерно рискови.
Що се отнася до позицията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, Гяуров допусна, че то е обусловано от свадите отпреди време за претенции за СРС, при които са дописвани имена и телефони. Според Гяуров, нарушаване на закона е да дадеш материали от СРС да вземем за пример на ръководителя на Народното събрание, само че не и същите материали да бъдат дадени на президента.
 Ще посмее ли Румен Радев да чисти крепко и в спецслужбите? Ще посмее ли Румен Радев да чисти крепко и в спецслужбите?
Вчера, 18 май, служебният вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че за повторно служебният министър председател Стефан Янев кани на среща излезлите...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР