Не знам какво иска президентът, чули ли сте го какво

...
Не знам какво иска президентът, чули ли сте го какво
Коментари Харесай

Гешев: Какви са тези събеседвания на Радев с адвокати на престъпници?!

”Не знам какво желае президентът, чули ли сте го какво желае, на мен не ми е ясно ”, разяснява Иван Гешев в Ихтиман във връзка консултациите при Румен Радев за промени в Конституцията.
" Не ми е ясно и каква е задачата на тези събеседвания, които се водят там. От прокуратурата, за разлика от тези юристи на подсъдими и на наказани нарушители, не е желано мнение. Явно няма потребност ", добави още обвинител номер 1.

" Наглост - това е все едно прокуратурата да желае промени в закона за адвокатурата. Адвокати на подсъдими желаят промени в активността на прокуратурата. Разбирам, че сега доста хора желаят слаба и неработеща прокуратура, а най-сигурният метод е със законодателни промени, които да блокират активността ни. Това е в полза на избрани хора, на техните медийни и политически проксита и представители, само че не е в полза на българските жители ", разяснява основният прокурор.

" Прокуратурата ще продължи да работи по този начин, оттук насетне има една гранична линия - от едната страна са хората, чиито ползи считаме да пазиме, от другата - нарушителите. Политиците, без значение кои са те, би трябвало да решат от коя страна на тази линия да застанат ", сподели Иван Гешев. Той добави, че не застава на страната на нарушителите.

Главният прокурор разяснява и инспекцията на Пловдивския панаир: " Не знам какъв ще бъде размерът на инспекциите, само че всички данни ще се прегледат. "

На въпрос за мярката на Васил Божков за задържане за 72 часа основният прокурор сподели: " Искате да се молим на Божков да се прибере в България ли? Българската прокуратурата и никоя страна не се моли на търсени и обвинени лица. "

" Прокуратурата свърши всичко допустимо за задържането на Божков, топката е в ръцете на ОАЕ. Днес изпратих двама прокурори, които организираха диалог на високо равнище в ОАЕ ", приключи основният прокурор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР