Не знам какво би могло да се случи, за да

...
Не знам какво би могло да се случи, за да
Коментари Харесай

Проф. Вачков: На какво основание ще е посредничеството на Макрон в българо-македонските отношения?

" Не знам какво би могло да се случи, с цел да даде съображение за започване на договаряния на Република Северна Македония с Европейския съюз. (...) Дори в сферите, където се очакваше, че може да се реализира някакъв по-видим триумф, не виждаме прогрес ".

Това сподели пред проф. Даниел Вачков, шеф на Института за исторически проучвания към Българска академия на науките и член на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси сред България и РСМ.

Според него би било хубаво, в случай че България и РСМ бяха потвърдили през годините " задоволително разсъдък да решат своите разногласия, без да се търси ходатайство ".

" Съседите ни от РСМ непрестанно работиха на тази повърхност и непрестанно търсиха ходатайство, вместо да се съсредоточим и да работим по контракта, който двете страни подписаха през 2017 година ", разяснява той и посочи, че е значимо по какъв начин ще се реализира посредничеството, което предлага френският президент.

" Какви послания ще има то към България и РСМ? Нека да се види на каква основа ще се реализира ".

Проф. Вачков акцентира, че би трябвало Скопие да даде ясни доказателства, че има подготвеност да се вземат решение противоречивите въпроси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР