Не знам как така турският външен министър си е позволил

...
Не знам как така турският външен министър си е позволил
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Българският парламент не взима решения под натиск от чужда държава

Не знам по какъв начин по този начин турският външен министър си е разрешил да твърди сходно нещо, уповавам се че това е едно неразбирателство, което скоро ще бъде изяснено. Не съм видяла в българския парламент да се взимат решения под напън от непозната страна. Това съобщи пред Канал 3 депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова по отношение на изявление на турския външен министър Чавушоглу, че Анкара е натиснала за приемане на поправките в българския Закон за вероизповеданията.

" Обяснявам си го с предизборната акция за локални избори, която е в последната си фаза, може би за набиране на повече електорат, само че когато касае друга страна, е недопустимо ", допусна Атанасова.

За " Апартамент гейт " тя призна, че в групата на ГЕРБ не са коментирали от кое място е пристигнал ударът, само че уточни, че въпросните имотни покупко-продажби са били изповядани преди месеци. " Така или другояче е необичайно, че тази информация тъкмо в този момент преди изборите е обект на толкоз огромно обществено внимание. Ако някой си е направил труда да ревизира, те щяха да станат обществено достояния преди месеци, даже преди половин година ", посочи Десислава Атанасова.

Според нея отсъствието на Българска социалистическа партия от Народно събрание не основава никакви проблеми с парламентарното болшинство и легитимността на решенията и законопроектите. " Българска социалистическа партия търсят причина да се върнат, само че какво ще вършат те си е напълно тяхна работа. Мисля, че огромна част от така наречен им условия за завръщане са изпълнени. Най-важното е, че техните гласоподаватели нямат посланичество в залата. Ако желаят да са извънпарламентарна съпротива, тогава може на идващите избори въобще да не се явяват ", сподели Атанасова.

По думите й социалистите чакат надали не сигурна победа на идните през май Европейски избори 2019. " От левицата през вчерашния ден споделиха, че тези избори за тях са на живот и гибел, те би трябвало да бъдат извоювани и да провокират предварителни парламентарни избори. Не знам какво ще стане в случай че ги изгубят. Надявам се госпожа Нинова да покаже мъжеството си и да подаде оставка, в случай че изгуби тези избори ", предложи Десислава Атанасова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР