Не знам докъде може да стигне управленската безотговорност на днешната

...
Не знам докъде може да стигне управленската безотговорност на днешната
Коментари Харесай

Словоблудство без капка разум

Не знам до каква степен може да стигне управническата безнаказаност на днешната власт, само че в опита си да се сложат на избрани кръгове от непознати страни, които явно им дърпат конците, някои нейни представители се трансформират в директна опасност за националната сигурност на страната ни. Да заклеймиш от амвона на Народното събрание Русия и Китай като "заплаха за мира и сигурността ", ей по този начин за лаф пред "началниците ", без съответни мотиви и причини, в случай, че измененията в Европа и света се случват към този момент не с дни, а с часове, го може единствено подобен исполин на мисълта като Цветан Цветанов.
Изглежда друго едно неразбирателство в политиката - някогашният президент Плевнелиев, прочул се с папагалското си повторение под път и над път за "руската опасност ", си има заслужен почитател. А що за конгрес е така наречен Междупарламентарно съвещание "Европейски парламент - Конгрес на Съединени американски щати ", който заседаваше в София в последния ден на европредседателството ни, откъдето бе въодушевен Цветанов? В медиите е показан като "трансатлантически разговор сред двата законодателни органа ". Определено с сходни бомбастични квалификации обаче домакинът в лицето на българския парламент сътвори дърварски дипломатически гаф. Няма спор, че хора като Цветанов - зам.-шеф на ГЕРБ и началник на парламентарната група на ръководещата партия, не се замислят, когато с лека ръка решат да ръсят мозък. А приказките по какъв начин "най-развитите демократични общества са Европейски Съюз и Съединени американски щати и тъкмо по тази причина би трябвало да бъдем готови за евентуалните закани и провокациите ", издават политическо ниво, което не е в час с времето.
Само след 2 седмици следва нова среща сред американския президент Тръмп и съветския му сътрудник Путин, за която занапред се приказва, че може да провокира съществени промени на интернационалното поле. Авторитетни медии и коментатори означават, че вероятно доближаване на Москва и Вашингтон за разрешаването на редица международни проблеми може съществено да обърка картите на досегашните съдружници, привикнали да се самоопределят като такива основно по линия на борбата си с Русия. "Вашингтон пост " даже излезе със заглавие "НАТО се опасява от срещата Тръмп-Путин ". Да не приказваме, че от няколко месеца насам "западното единение " е съществено разтърсено от новата американска политика, която натъртва на протекционизма в връзките и търсенето на напълно други цели от овехтелите щампи на Студената война с Москва. Вземете избухналата комерсиална война сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, неуспеха на срещата на Г-7, където Тръмп ясно се разграничи от останалите водачи по редица тематики, безцеремонните му рецензии против Меркел и миграционната й политика, да не приказваме за скандалната му "оферта " към Макрон Франция да напусне Европейски Съюз, против което ще получи много привилегировани връзки с Америка. Отделно вземете вътрешните рецесии, от които се раздира самият Европейски Съюз. Вече съвсем не остана тематика или сфера, по които да няма различия.
Можем да си представим ужаса на непознатите и на домораслите ни русофоби, в случай че инцидентно от тази среща излезе и друга вест: че Тръмп признава Крим за съветска територия - каквито подмятания самият той направи. Макар че Русия му отговори уместно по какъв начин не се нуждае от сходни суперлативи и не има намерение да търгува или да прави отстъпки. Колкото до "заплахата " Китай, да припомняме ли на умника Цветанов, че единствено допреди седмици той и хората му говореха, че източната страна ще строи "Белене ", а в този момент с лека ръка хвърлят тежки квалификации. Що за бездарни актьори?! И всичко това - в името на някакви си молитвени закуски и автореклама на втория в ГЕРБ паралелно до следващите обичани му американци. Остава да се надяваме, че Си Дзинпин не го осведомят за политическите малоумия в дребните сервилни държавици. За разлика от Путин, който е наясно със обстановката.
Но в случай че словоблудството на наш Цветанов има някакво пояснение, тъй като най-вероятно е чуто от устата на някой американски служител и внушено, с цел да стане обществено, умерено можем да се запитаме за останалите присъстващи на въпросния конгрес: Тия хора ум дали имат? Защото зорлем с сходна политика сближават Русия и Китай, а както всички знаем, обединяването на съветското оръжие и китайската стопанска система към този момент оформя нов световен център. Но това очевидно е нещо, което е оттатък хоризонтите и тактиките на тези трансатлантици. И оттатък мисловните опциите на някои изчезнали мозъчни гънки.
Е, най-малко към този момент напълно сме наясно кой е наредил и продължава да крепи днешната власт в България. Но едно е да харесваш и да се подчиняваш на Америка, напълно друго - съзнателно да търсиш борба и надали не да воюваш с Русия и Китай. А да затваряш порти към тези страни с първосигнални изказвания, не е най-умното държание.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР