Задържани са двама криминално проявени мъже. Това съобщиха от МВР.Полицейските

...
Задържани са двама криминално проявени мъже. Това съобщиха от МВР.Полицейските
Коментари Харесай

Двама бандити отмъкнали автомобил, после нападнали продавачка, а накрая обрали супермаркет

Задържани са двама престъпно проявени мъже. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Полицейските дейности са осъществени от взаимни екипи на Столична дирекция на вътрешните работи, Първо, Трето и Шесто районно управление (на МВР), прецизираха от силовото ведомство.

Работата на проверяващите почнала неотложно, откакто в следобедните часове на 25 юни жена подала сигнал в Първо районно управление (на МВР), че автомобилът й, паркиран на бул. „ Васил Левски “, е откраднат. Тя обяснила, че с изключение на това от чантата й липсват портфейл и ключовете за колата.

В рамките на подхванатите оперативни дейности транспортното средство било намерено, открити и арестувани били и причинителите – двама мъже на 20 и 45 години. Справка в системата на Министерство на вътрешните работи посочила, че те имат голям брой регистрации – за обири, грабежи и владеене на опиати, а по-възрастният е и осъждан.

Разследващите открили и тяхната съпричастност към други закононарушения, осъществени същата нощ.

Малко след кражбата на автомобила от бул. „ Васил Левски “ тандемът се насочил към площад „ Македония “, където направил обир от търговски обект. Те нападнали и заплашили продавачката, след което принудително лишили наличната сума пари, персонални документи, банкови карти, мобилен телефон и стекове с цигари.

Малко по-късно те „ посетили “ и супермаркет на бул. „ Христо Ботев “, където отмъкнали от чанта сумата от 1000 лева и 1000 евро.

При последвалия обиск в жилището, населявано от двамата, униформените чиновници разкрили пари и материални доказателства, свързани с незаконната им активност, както и саксии, засадени с марихуана.

Предстои отчет на материалите в Софийска районна прокуратура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР