Не знаехме за решението на Кирил Петков да отзове 70

...
Не знаехме за решението на Кирил Петков да отзове 70
Коментари Харесай

Гюров: Решението за отзоваване на дипломати не е на Петков, а на МВнР


Не знаехме за решението на Кирил Петков да отзове 70 съветски дипломати, то не е на господин Петков, а е решение на външно министерство. Това сподели за bTV ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

Той добави, че даже след изгонването на тези 70 дипломати и механически сътрудници на съветското посолство, в Русия ще има 5 пъти по-малко български чиновници, в сравнение с съветски в България.

" Тук виждаме една доста сериозна непропорционалност на представителството. Толкова доста съветски чиновници в България, ние не виждаме огромен резултат от тяхното наличие и работа в България в посока възстановяване на дипломатическите и стопански връзки. Както знаете, България беше една от първите страни, на които Русия спря газа. Тоест, тяхната работа на българска територия в последна сметка не докара до нищо позитивно. От друга страна виждаме доста стопански, политически и даже хибридни офанзиви, в които се разпознава съветския акцент, тъй че, в случай че погледнем обективно на обстановката и проследим процеса, по който е взето това решение, мисля, че ще бъде ясно, че то е направено напълно в полза на България и тогава съдружните сътрудници би трябвало да решат от коя страна да застанат – в отбрана на българския интерес или в отбрана на интереса на непознати страни ", съобщи Андрей Гюров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР